Μπενίτες: «Όσο πιο μακριά στην Ευρώπη»

Ανυπόμνος να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και να προχωρήσει όσο γίνεται πιο μακριά στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Χόρχε Μπενίτες
 
Ο διεθνής Παραγουανός φορ που είναι στο τελικό στάδιο για την επιστροφή του στη δράση μετά τον τραυματισμό του, μίλησε στη NOVA: 
 
Πως είναι η ζωή στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα. Έχεις προσαρμοστεί;
 
«Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ καλά, πολύ όμορφα από την στιγμή που ήρθα. Μου έχουν συμπεριφερθεί πολύ καλά τόσο οι άνθρωποι του συλλόγου, όπως και έξω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και ανυπομονώ για την στιγμή που θα φθάσω στο 100% σε επίπεδο ετοιμότητας».
 
Πως δύσκολη είναι για έναν ποδοσφαιριστή να κάνει αλλαγή Ηπείρου. Είναι διαφορετικό το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από το λατινοαμερικάνικο;
 
«Όλοι γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο της Ευρώπης είναι πιο ανταγωνιστικό και πιο απαιτητικό, διότι έχει και παιχνίδια μέσα στην βδομάδα. Αυτό δεν συμβαίνει στην Λατινική Αμερική. Εδώ είναι συνεχόμενες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις».
 
Ποιο είναι το όνειρο σου με τον Ολυμπιακό;
 
«Πιστεύω ότι αυτήν την στιγμή όλοι στην ομάδα σκέφτονται το πώς θα περάσουν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό, αλλά και γενικότερα να φθάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη».
 
Πως πηγαίνει η αποθεραπεία σου; Πότε πιστεύεις ότι θα είσαι έτοιμος;
 
«Πιστεύω ότι είμαι ήδη πολύ καλύτερα. Είχαμε υπολογίσει από την αρχή ότι θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες. Τώρα είμαι στην τρίτη εβδομάδα και νιώθω ήδη έτοιμος για να προπονηθώ με την πρώτη ομάδα, αλλά είναι πολύ κακό να βιαστεί κάποιος για να επιστρέψει, ρισκάροντας να πάθει τον ίδιο ή χειρότερο τραυματισμό και να λείψει περισσότερο. Πιστεύω πως θα είναι καλύτερα να πάρω όλο τον χρόνο που χρειάζεται να νιώσω 100% έτοιμος για να προσφέρω».
 
Είναι η ομάδα έτοιμη να ανταποκριθεί στο δύσκολο πρόγραμμα;
 
«Όλοι γνωρίζουνε ότι είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και ότι έχουμε υποχρέωση να είμαστε πάντα οι πρωταγωνιστές. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και παίκτες που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα για να τα καταφέρουμε».
 
Το επόμενο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, που έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς και είναι στην 14η θέση.
 
«Πιστεύω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν μικρές ομάδες που μπορούμε να τις κερδίσουμε χωρίς να παίξουμε καλά. Για αυτό πρέπει να είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι για τον Εργοτέλη για να πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Αν το πάρουμε θα είναι πολύ καλύτερος και ο τρόπος που θα εμφανιστούμε κόντρα στην Γιουβέντους».

Σχετικά άρθρα