Ντέρμπι «αιωνίων» στην πρεμιέρα της Α1 Ανδρών

Ντέρμπι «αιωνίων» με το … καλημέρα έβγαλε η κληρωτίδα για το Πρωτάθλημα Πόλο της Α1 Ανδρών. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί στις 15 Νοεμβρίου ν’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό για την 1η ημέρα της διοργάνωσης ενώ στις Γυναίκες μετά από την κλήρωση που διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Γλυφάδας ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου στον Πειραιά με την Γλυφάδα. Στην κλήρωση των Πρωταθλημάτων της ΚΟΕ παρέστησαν από την πλευρά του Ολυμπιακού,  ο Αναπληρωτής Ταμίας του ΔΣ και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Γεώργιος Παπαδόπουλος, το μέλος του ΔΣ και έφορος Πόλο Νίκος Σκανδαλάκης, η Γενική Διευθύντρια Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο μάνατζερ της ομάδας των Ανδρών Δημήτρης Μάζης και η μάνατζερ της ομάδας των Γυναικών Αλεξάνδρα Καλογερά.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης βραβεύτηκε ο αθλητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Φουντούλης ως πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος 2013-14 και η πρώην αθλήτρια των Ερυθρολεύκων Μπάρμπαρα Μπούικα ως πρώτη σκόρερ του Πρωταθλήματος Γυναικών 2013-14. Το βραβείο της παρέλαβε ο Δημήτρης Μάζης. Μετά από το πέρας της διαδικασίας μίλησαν οι προπονητές του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος και Χάρης Παυλίδης. Ο τεχνικός της ομάδας των Ανδρών Θόδωρος Βλάχος σημείωσε: «Εύχομαι να κυλήσει η χρονιά με υγεία, χωρίς τραυματισμούς για όλες τις ομάδες . Ο Ολυμπιακός έχει ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Εύχομαι να έχουμε κίνητρο έως το τέλος. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και να κερδίζουμε τους τρεις βαθμούς. Αρχής γενομένης από τον αγώνα πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό να κερδίσουμε όλα τα ματς και να πάρουμε και φέτος το Πρωτάθλημα». Ο Χάρης Παυλίδης από την πλευρά του σημείωσε: «Η περσινή χρονιά ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα μας αφού πήρε και το Πρωτάθλημα και το Λεν Τρόφι. Θα παλέψουμε για να είμαστε και φέτος ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει σκληρά και να κερδίζει κάθε παιχνίδι». Στο Πρωτάθλημα όλα θα κριθούν πάλι στα παιχνίδια με την Βουλιαγμένη.

Στην Α1 Ανδρών, προβλέπεται φέτος η συμμετοχή των 6 πρώτων ομάδων της κανονικής περιόδου στα πλέι οφ, ενώ οι 4 τελευταίες (θέσεις 9-12) θα παίξουν στα πλέι άουτ. Σ’ ότι αφορά τα πλέι οφ, η Α’ φάση διεξάγεται με τα ζευγάρια 3ος – 6ος, 4ος – 5ος με τους δύο Νικητές(3 αγώνες, 2 νίκες) να αναμετρώνται στη Β’ φάση με τον 1ο και 2ο αντίστοιχα (3 αγώνες, 2 νίκες). Οι Νικητές στην Γ’ φάση παίζουν στον τελικό (5 αγώνες, 3 νίκες) και οι ηττημένοι για 3η – 4η θέση (3 αγώνες, 2 νίκες). Σ’ ότι αφορά τα πλέι άουτ, έχουμε τα ζευγάρια 9ος – 12ος και 10ος – 11ος (3 αγώνες, 2 νίκες). Οι Νικητές παραμένουν στην Α1 και οι Ηττημένοι υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία. Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν στο διάστημα από 13 Μαϊου έως 7 Ιουνίου.

Στην Α1 Γυναικών ισχύει ότι μέχρι τώρα (οι 4 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου στα πλέι οφ). Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν από 20 Μαϊου έως 4 Ιουνίου.

 

 

Σχετικά άρθρα