Αναστασίου: «Κρύβει παγίδες ο αγώνας με τον ΟΦΗ»

Μετά από 17 ημέρες χωρίς επίσημο αγώνα ο Παναθηναϊκός ρίχνεται ξανά στη μάχη την Κυριακή με αντίπαλο τον ΟΦΗ σε ένα ματς που κατά τον Γιάννη Αναστασίου δεν είναι εύκολο. Ο προπονητής του Τριφυλλιού μίλησε στη Nova:

Αν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό η διακοπή του Πρωταθλήματος:

«Θα φανεί μετά την διακοπή αν επηρέασε ή όχι. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, κατάλληλα προετοιμασμένοι γιατί ακολουθεί ένα δύσκολο σερί παιχνιδιών και το άσχημο είναι ότι για 17 μέρες δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το σημαντικό για μας είναι ότι είχαμε χρόνο, δουλέψαμε σε κάποια πράγματα και θα προσπαθήσουμε στους επόμενους αγώνες να τα βγάλουμε στο γήπεδο».

Τι περιμένει από τον Παναθηναϊκό μετά την επανέναρξη του Πρωταθλήματος:

«Τα στοιχεία που έχουμε σαν Παναθηναϊκός μας χαρακτηρίζουν. Σίγουρα ήταν μια άσχημη εμφάνιση στο Εστορίλ. Είναι κάτι που θέλουμε να αφήσουμε πίσω και το αφήσαμε γιατί είναι σημαντικό να κοιτάμε μπροστά και πλέον ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε, ποιες είναι οι δυνατότητες μας και το σημαντικό είναι αρχής γενομένης από την Κυριακή να το δείχνουμε στο γήπεδο».

Αν πέρα από τον αγώνα με τον ΟΦΗ σκέφτεται και τους αγώνες με PSV και Ολυμπιακό:

«Προτεραιότητα έχει το ματς της Κυριακής για μας, αυτό μετράει και μετά υπάρχουν αρκετές μέρες για τους αγώνες με PSV και Ολυμπιακό. Σίγουρα στο μυαλό μου ήδη έχω κάνει τα πλάνα μου, αλλά από εκεί και πέρα αυτό που μετράει για μας είναι ο αγώνας με τον ΟΦΗ και θα είναι σημαντικό μετά την διακοπή να παρουσιαστούμε καλύτεροι, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε τον αγώνα».

Αν κρύβει “παγίδες” ο αγώνας με τον ΟΦΗ:

«Σίγουρα κρύβει, είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περσινή. Αλλαγή φιλοσοφίας, παίζουν με πέντε αμυντικούς, παίζουν πιο κλειστά, όμως σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί το πως θα είμαστε εμείς και όχι πως θα παίξει ο ΟΦΗ, οπότε εγώ δίνω έμφαση στο δικό μας παιχνίδι».

Αν τον ικανοποίησε το 4-3-2-1 στο φιλικό στην Κωνσταντινούπολη:

«Είναι ένα σύστημα που μας δίνει αρκετά καλή ισορροπία αλλά δεν μπορούμε να παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια με αυτό το σύστημα. Είναι κάποια παιχνίδια όπου σίγουρα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε, όμως το σημαντικό για τους παίκτες μας είναι ότι έχουν την ποιότητα, την ικανότητα και την αντίληψη να αλλάζουμε το σύστημα και να προσαρμόζονται άμεσα στις απαιτήσεις. Είναι κέρδος για την ομάδα ότι μπορεί να αλλάζει τον σχηματισμό της και οι παίκτες να ανταποκρίνονται άμεσα».

Για τους διεθνείς του Παναθηναϊκού που είχαν υποχρεώσεις:

«Είναι καλό ότι αγωνίζονται, ότι είχαν αγωνιστικό ρυθμό. Ο Πράνιτς και ο Καρέλης είναι σε πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ειδικά ο Πράνιτς όσο αγωνίζεται τόσο καλύτερο γίνεται και αποδίδει καλύτερα. Ο Καρέλης ήταν σημαντικό ότι έπαιξε δύο 90λεπτα με την Εθνική, μέχρι την Κυριακή είναι αρκετές οι μέρες, ξέρουν ότι μπορούν και δεν υπάρχει θέμα κούρασης, οπότε για μένα είναι καλό που αγωνίστηκαν».

Γιατί είναι αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα βελτιώσει την εικόνα του:

«Η αισιοδοξία πηγάζει από τις προπονήσεις. Πρέπει να είμαστε σαν άνθρωποι αισιόδοξοι, εγώ είμαι αρκετά αισιόδοξος γιατί βλέπω την δουλειά που γίνεται και ξέρω ότι αυτό θα βγει, είναι δεδομένο. Το σημαντικό είναι ότι αρχίσαμε μια πορεία με πολλά προβλήματα, όμως παρ’ όλα αυτά η πορεία των ομάδων και η εξέλιξη των παικτών με βάση τα προβλήματα που έχουμε είναι σε καλό επίπεδο. Σημαντικοί παίκτες μας δεν βρέθηκαν στο επιθυμητό στάδιο απόδοσης όλο αυτό το διάστημα. Όταν ανεβάσουν την απόδοση τους, η απόδοση της ομάδας θα ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα».

Αν περιμένει βελτιωμένο τον Πέτριτς:

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για κάποιον παίκτη, όλοι είναι σημαντικοί και πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα. Οπότε όλα τα παιδιά που έχουν αυτές τις δυνατότητες, γνωρίζουν τον ρόλο που έχουν μέσα στην ομάδα και τι μπορούν να κάνουν. Το σημαντικό είναι να μπορέσουν να το βγάλουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, για καλό δικό τους και της ομάδας».

Πότε περιμένει να επιστρέψει ο Μπεργκ:

«Την Τρίτη θα κάνει μια ακτινογραφία για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση είναι ο τραυματισμός του, αλλά νομίζω ότι από την στιγμή που τρέχει και κάνει ασκήσεις με την μπάλα είναι θέμα χρόνου θα έλεγα. Αυτή την στιγμή από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι καλά γιατί δούλεψε αρκετά, αλλά από εκεί και πέρα θα περιμένουμε την γνώμη του γιατρού γιατί είναι ένας παίκτης που δεν θέλουμε να ρισκάρουμε και να τον χάσουμε. Πιστεύω ότι σύντομα θα επιστρέψει».

Σχετικά άρθρα