Τα 10 καλύτερα design ξενοδοχεία στον κόσμο! thumbnail

Τα 10 καλύτερα design ξενοδοχεία στον κόσμο!

Το συγκεκριμένο Kempinski ξενοδοχείο το οποίο θα ανοίξει τις «πύλες» του το Νοέμβριο στη λίμνη Yanqi στο Πεκίνο, αποτελεί  ένα σουρεαλιστικό ορόσημο στον ορίζοντα. Η ιδέα αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 60 ημερών  – από μία ομάδα 60 σχεδιαστών από όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικά, το ξενοδοχείο έχει ως στόχο να μοιάζει με στόμα ψαριού όταν κάποιος το παρατήρει από μπροστά και μορφή χτενιού όταν παρατηρείται από τα πλάγια.
kempinski.com
Εκ πρώτης όψεως, το Inntel ξενοδοχείο στο Zaandam – μία πόλη λίγα χιλιόμετρα έξω από το Άμστερνταμ – φαίνεται σαν να είναι ψεύτικο και χάρτινο. Το σουρεαλιστικό ξενοδοχείο είναι ένα αφιέρωμα στην παραδοσιακή ολλανδική κατοικία και έχει ως στόχο να δώσει σε κάθε επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκονται στο δικό τους σπίτι μάκρια από το σπίτι τους όμως!
inntelhotelsamsterdamzaandam.nl
Το ROOM είναι μία σουίτα σχεδιασμένη από τον καλλιτέχνη Antony Gormley. Το ROOM άνοιξε τον Ιούνιο και δημιουργήθηκε για τους επισκέπτες που επιθυμούν να αποσυρθούν. Στην καρδιά του Λονδίνου!
thebeaumont.com
Το ξενοδοχείο Juvet Landscape στη Βόρεια Νορβηγία αποτελεί μία μινιμαλιστική δομή που έχει ως στόχο να «βυθίσει» τον επισκέπτη στη φύση που τον περιβάλλει.  Το ξενοδοχείο αποτελείται από επτά κτίρια που είναι φτιαγμένα από πεύκο και γυαλί διάσπαρτα μέσα στο δάσος.
juvet.com
Είναι αδύνατον κάποιος που ασχολείται με την αρχιτεκτονική να μην ξεχωρίσει το στυλ του Frank Gehry στο σχεδιασμό του ξενοδοχείου Marques de Riscal στην περιόχη της Rioja στην Ισπανία. Το βαθύ πορφυρό χρώμα στην οροφή θυμίζει το χρώμα των σταφυλιών που καλλιεργούνται στους γύρω αμπελώνες.
marquesderiscal.com
Σχεδόν εντελώς καμουφλαρισμένο μέσα στο δάσος, το Mirror Cube είναι ένα από τα δωμάτια που οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στο Δενδρόσπιτο στη Σουηδία. Το ξενοδοχείο έχει εφτά δωμάτια, μεταξύ των οποίων και ένα που μοιάζει με UFO και ένα άλλο που μοιάζει με φωλιά πουλιών – επικαλλυμένο από κλαδιά δέντρων.
treehotel.se

Το Davos ξενοδοχείο στην Ελβετία είναι μία εκπληκτική κατασκευή – σε σχήμα κυψέλης – στην περιοχή των Άλπεων. Οι Γερμανοί αρχιτέκτονες χρησιμοποιήσαν 62.000 μεμονωμένα κομμάτια για να δημιουργήσουν το μοναδικό καμπυλωτό εξωτερικό τμήμα του ξενοδοχείου.
ihg.com
Περιτριγυρισμένο από τη Newfoundland, το μίνιμαλ αλλά παράλληλα εντυπωσιακό τοπίο του Καναδά, το Fogo Island Inn είναι το πνευματικό τέκνο του πρώην tech-εκτελεστικού γραφείου Zita Cobb. Το πολυτελές ξενοδοχείο 29 δωματίων σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Todd Saunders και περιλαμβάνει μια γκαλερί τέχνης, βιβλιοθήκη, κινηματογράφο και στον τελευταίο όροφο μία σάουνα.
fogoislandinn.ca
Το Miura ξενοδοχείο στη Celadna στη Τσεχία είναι κυριολεκτικά γεμάτο τέχνη. Μερικά από τα πιο γνωστά έργα τέχνης είναι διάσπαρτα γύρω από τις εγκαταστάσεις και γίνονται ένα με το τοπίο. Έργα τέχνης από Damien Hirst, Tony Cragg και Andy Warhol.
miura.cz
Το πολυτελές ξενοδοχείο Tierra Patagonia δένει με το περιβάλλον του απόλυτα! Κατασκευασμένο από ξύλο, το ξενοδοχείο των 40 δωματίων φέρνει ένα πάντρεμα Σκανδιναβικής κουλτούρας με το τοπίο της Χιλής.
tierrapatagonia.com


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X