Ζουμερό Μοσχάρι με λαχανικά και μυρωδικά για το τέλειο Κυριακάτικο γευμα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>1 κιλό μοσχάρι (ελιά)<br />1 κουταλιά της σούπας πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό<br />2 κουταλιές της σούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις<br />200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια<br />1 πιπεριά ολόκληρη<br />1 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς τα κουκούτσια<br />1 κουταλάκι του γλυκού κολίαντρο σε σκόνη<br />1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο<br />1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο<br />3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες<br />1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξερό κρασί<br />3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο<br />1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά<br />1 κρεμμύδι ξερό κομμένο<br />πιπέρι φρεσκοτριμμένο</p>
<p> </p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p> </p>
<p>Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κρέας σε μικρές μερίδες ή το κόβουμε εμείς αφού το ξεπλύνουμε για να φύγουν τα αίματα.</p>
<p> </p>
<p><br />Στη συνέχεια το στραγγίζουμε με τα χέρια μας ή το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.<br /> </p>
<p> </p>
<p>Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγο αλέυρι.</p>
<p> </p>
<p><br />Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τινάζουμε ελαφρά για να μην έχουν μεγάλη ποσότητα αλεύρι.<br /> </p>
<p> </p>
<p>Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.</p>
<p> </p>
<p><br />Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε μαζί με την πιπεριά προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και 1 κουταλάκι του γλυκού κολίαντρο σε σκόνη.<br /> </p>
<p> </p>
<p>Με ένα πηρούνι γυρνάμε το κρέας για να σοταριστεί και από τις δύο πλευρές.<br /> </p>
<p> </p>
<p>Όταν το μοσχάρι πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι.</p>
<p> </p>
<p><br />Με μια κουτάλα τα περιφέρουμε μέσα στο τηγάνι για να σοταριστούν και αυτά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.</p>
<p> </p>
<p><br />Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.<br /> </p>
<p> </p>
<p>Μόλις απορροφηθεί το κρασί,βάζουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας πελτέ (τον οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό) και 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο.<br /> </p>
<p> </p>
<p>Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 70 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά.</p>
<p> </p>
<p><br />Σε αυτό το χρονικό σημείο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη φέτα η οποία θα λιώσει, τις ελιές, το μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><br />Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας 10 λεπτά σκεπασμένο πάνω στο μάτι της κουζίνας.</p>

Σχετικά άρθρα