Τρίκαλα στη δεύτερη παράταση!

Ματσάρα-θρίλερ στα Τρίκαλα που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση με 102-93 υπέρ των γηπεδούχων. Τρίκαλα και Κόροιβος έδειξαν τάσεις αυτοχειρίας, αλλά, όπως και να χει ήταν το ματς της αγωνιστικής! 

Επιτομή του σασπένς στα Τρίκαλα με την τοπική ομάδα και τον νεοφώτιστο Κόροιβο να προσφέρουν την επιτομή του θρίλερ. Παιχνίδι που κρίθηκε από τα πολλά τρίποντα και τα καθοριστικά λάθη. Διπλή αυτοκτονία, πρώτα για τα Τρίκαλα στην κανονική διάρκεια και μετά για τον Κόροιβο στην πρώτη παράταση. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη “κατάφερε” να απωλέσει διαφορά 10 πόντων (τρία λεπτά πριν από το φινάλε), ενώ ο Κόροιβος αφού έφερε το ματς στα μέτρα του, πρώτον δεν εκμεταλλεύτηκε τα τελευταία 4 δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας και δεύτερον δεν αξιοποίησε τα τρία διαδοχικά τρίποντα που του έδωσαν το προβάδισμα στην πρώτη παράταση.

Στην κανονική διάρκεια μετά την παρατεταμένη αυτοκτονία των Τρικάλων ύστερα από το 65-57 και την επιστροφή του Κόροιβου 67-67 έμεναν 4 δευτερόλεπτα. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν επίθεση με τον Μάτζετ αλλά ο γκαρντ του Κόροιβου απώλεσε το τρίποντο.

Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Την διαφορά των τεσσάρων πόντων υπέρ των γηπεδούχων “εξαφάνισαν” τρία διαδοχικά τρίποντα από Μάτζετ, Γιαννακίδη και Κανονίδη για να στρέψουν το ροζ φύλλο προς την μεριά του Κόροιβου με 79-83 (44.29). Κι όμως στα 31 δευτερόλεπτα που έμεναν ο Ματαλόν με τέσσερις προσωπικούς πόντους έστειλε το ματς στη δεύτερη παράταση. Καθοριστικό το λάθος του Μάτζετ 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος/ Γλίστρισε και πρόσφερε επίθεση στους γηπεδούχους, μετά την αποτυχημένη επιλογή να μην κάνουν φάουλ προκειμένου να σταματήσουν τον χρόνο. Τελικά τους βγήκε σε καλό.

Στη δεύτερη παράταση ο Βασίλιεβιτς έφερε σε απόσταση βολής τον Κόροιβο μετά το τρίποντο που πέτυχε (93-91) όμως μέχρι εκεί. Οι γηπεδούχοι συνήλθαν και σταμάτησαν να προσφέρουν το ματς. Καθοριστικά τα δύο χαμένα τρίποντα του Αγγελόπουλου για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Ματαλόν με κεκτημένη ταχύτητα από την πρώτη παράταση ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Το τελικό 102-93 διαμορφώθηκε με τρίποντο του Κάντζι με την κόρνα. Καταπληκτικό ματς που τελικά αγκάλιασαν τα Τρίκαλα με περιπετειώδη τρόπο…

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 31-31, 56-52, 67-67 (κ.α.), 83-83 (α’ παρ.), 102-93 (β’ παρ.)

Τρίκαλα: Ινγκράμ 17, Τρέισι 3, Μπόουι 12, Κούπκοβιτς 15, Πάνος 6, Σπανός, Καμαριώτης, Δεληγιάννης 7, Ματαλόν 13, Κάτζι 26, Χουχούμης 3.

Κόροιβος: Μάτζετ 6, Ρόμπερτ 23, Γιαννακίδης 17, Αγγελόπουλος 14, Παπαπέτρου, Ντέιβις 11, Βασίλιεβιτς 5, Κανονίδης 4, Γκάρετ 11, Ντιμιτρίεβ 2.

Σχετικά άρθρα