Στη «Γαλατά» το ντέρμπι

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, η Γαλατάσαραϊ επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε με 2-1 στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος.

Περίπου 38 χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν την Turk Telekom Arena είδαν τον Εμενίκε στην μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, να αστοχεί σε τετ – α – τετ στο 42 μπροστά από τον Μουσλέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 53, ύστερα από το δολοφονικό τάκλιν του Μπρούνο Άλβες με το οποίο αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα.

Στη συνέχεια η Γαλατά πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και είχε δοκάρι με τη συμπλήρωση μίας ώρας. Τον γόρδιο δεσμό έκοψε τελικά ο Σνάιντερ με υπέροχο τρόπο στο 88. Δύο λεπτά αργότερα με έναν κεραυνό έξω από την περιοχή του Βολκάν Ντεμιρέλ έγραψε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη στην ομάδα του.

Το μόνο που κατάφερε η Φενέρ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις στο τελικό 2-1 με τον Ποτούκ. Ξένισε πολλούς η κίνηση του Καρτάλ όταν και αντικατέστησε τον κατα ομολογία καλύτερο παίκτη του, τον Εμενίκε στο 61.

Σχετικά άρθρα