Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

To paokfc.gr πριν από κάθε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ μας προσφέρει άγνωστες πληροφορίες και στατιστικά από την παράδοση. Διαβάστε τα Facts & Figures για τον αγώνα με τον Ατρόμητο.

8 νίκες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μία για τους αγώνες των Play Offs έχει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ατρόμητο στην Τούμπα . Αυτή που σημείωσε στην τελευταία τους αναμέτρηση στην Τούμπα, τον Απρίλιο του 2014, είχε διπλή σημασία, αφού ο Δικέφαλος έμεινε αήττητος στην έδρα του σε ολόκληρη τη σεζόν.

14 ματς αήττητος είχε και την σεζόν 1975-76 όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος, αλλά στο τελευταίο ματς μέσα στην Τούμπα ηττήθηκε με 2-1 από τον Ατρόμητο και έτσι δεν κατάφερε να κλείσει την σεζόν χωρίς απώλεια σε εντός έδρας αναμέτρησης. Βέβαια την επόμενη σεζόν πήρε την… εκδίκηση του στο Περιστέρι, όταν επικράτησε με 6-1. Εκείνη η αναμέτρηση είχε διεξαχθεί στις 24 Οκτωβρίου 1976 και είναι η μοναδική που έχει γίνει μέχρι τώρα αυτό το μήνα ανεξαρτήτως έδρας.

6 γκολ έχει σημειώσει κατά του Ατρομήτου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε αγώνες πρωταθλήματος και Play Offs  και στις δύο έδρες. Ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει σκοράρει δύο φορές απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, ενώ κανείς άλλος από τους σύγχρονους ποδοσφαιριστές δεν έχει βρει πάνω από μια φορά δίχτυα για τον ΠΑΟΚ.

5 φορές έχει ηττηθεί ο ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο στην Τούμπα και οι τρεις από τις πέντε ήττες, μαζί με αυτή του 1976, ήταν τον Μάιο. Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες τον Απρίλιο εντός έδρας, ενώ η περσινή νίκη που έγινε Μάιο ήταν η πρώτη απέναντι στον Ατρόμητο σε τέσσερα ματς αυτό το μήνα.

Σχετικά άρθρα