Αναστασίου: «Τα χαστούκια θα είναι δυνατά αλλά πρέπει να δείξουμε σθένος»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης και αποφασιστικότητας αλλά και στην αφέλεια της ομάδας του απέδωσε ο Γιάννης Αναστασίου την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ.

«Μετά από μια διακοπή αρκετών ημερών το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλαμε να εμφανιστούμε καλύτεροι. Βγάλαμε ενέργεια, διάθεση και σε όλο το ματς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα απέναντι στον ΟΦΗ. Δυο στιγμές αδράνειας μας κόστισαν το παιχνίδι. Σε αυτό το κομμάτι θέλουμε βελτίωση. Δεν ξέρω εάν φταίει η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης ή αποφασιστικότητας αλλά πρέπει να το βελτιώσουμε. Είναι άδικο γιατί κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κυνήγησε η ομάδα τη νίκη. Δημιουργικά υστερήσαμε με βάση την κατοχή μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Το σημαντικό για μας είναι να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά και μόνο έτσι θα συνεχίσουμε το στόχο μας. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Είναι μια αντιγραφή της περσινής σεζόν. Δείχνουμε να μην μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το σημαντικό είναι ότι δείχνουμε διάθεση να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ για τη νίκη αλλά όχι για το θέαμα γιατί είναι ντροπή κάθε τόσο να πέφτει κάτω κάποιος για καθυστερήσεις. Καταλαβαίνω ότι στην Ελλάδα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα αλλά ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για το θέαμα. Σημαντικό να το ευχαριστιέται και νομίζω ότι σήμερα μια ομάδα προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και μια αντιποδόσφαιρο. Κέρδισε το αντιποδόσφαιρο. Έτσι είναι η ζωή, έτσι το ποδόσφαιρο», είπε στον πρόλογό του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη δημιουργίας, ο Αναστασίου υπογράμμισε: «Πάντα έχει να κάνει με τον τρόπο που παίζει ο αντίπαλος και με τη δική μας δημιουργικότητα και πόσο μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στις κάθετες πάσες και στα σουτ. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με δυο παιδιά που συνδυάζουν ταχύτητα και δύναμη. Ξέραμε ότι ο ΟΦΗ θα έπαιζε με τέσσερις αμυντικούς και δυστυχώς δεν βγήκε. Πολλά μπορούμε να πούμε αλλά δεν το βγάλαμε στο γήπεδο και αυτό μετράει».

Βασική ευθύνη για τον Αναστασίου αποδίδεται «καθαρά στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και αποφασιστικότητας. Και στο πρώτο γκολ έγινε ένα γέμισμα, εκεί με δική μας έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, αποφασιστικότητας δεν υπήρξε αντίδραση, και στο δεύτερο».

Ο Έλληνας τεχνικός προσπάθησε να εξηγήσει πως ο Παναθηναϊκός έχει τα ίδια αποτελέσματα με πέρυσι. «Η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ καλή σήμερα. Στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Πολλές φορές είμαστε αρκετά αφελείς και δεν έχουμε την εξυπνάδα και την ωριμότητα για το αποτέλεσμα. Έχουμε πολλά παιδιά στην ομάδα νέους. Προσπαθούμε με αυτούς. Χρειάζεται χρόνος. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει, εμείς τη δημιουργήσαμε και θα προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτή», τόνισε και πρόσθεσε: «Υπομονή και η επιμονή είναι αρετές που χρειάζονται. Είμαστε σαν λαός αρκετά ανυπόμονοι και θέλουμε πολλά πράγματα γρήγορα. Το σημαντικό είναι να βάλουμε τις βάσεις. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος. Το ξέραμε και το ξέρουμε. Το βιώνουμε κάθε αγωνιστική. Ξέρουμε ότι τα χαστούκια θα είναι αρκετά και δυνατά αλλά το σημαντικό είναι να δείξουμε το σθένος ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο».

Ο Αναστασίου θυμήθηκε την περσινή ήττα με τον Πανθρακικό. «Από την αρχή ο δρόμος ήταν δύσκολος. Ξέραμε ότι ανέβηκε ο πήχης αλλά από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Παρότι είμαστε νέα ομάδα χρειάζεται κάποιος χρόνος ώσπου να βρούμε τα πατήματά μας και να κάνουμε αυτά που μπορούμε. Το εύκολο θα είναι να κατηγορήσουμε άλλους αλλά στην ουσία εμείς είμαστε υπαίτιοι. Βιώνουμε μια κατάσταση όπως με τον Πανθρακικό πέρυσι. Δύο επιθέσεις ο Πανθρακικός, δύο γκολ και εμείς σημειώσαμε ένα. Το ίδιο έγινε και σήμερα. Δείχνει ότι δεν μάθαμε από τα λάθη μας. Δουλεύουμε, προσπαθούμε και κοιτάμε να βρούμε πώς θα το λύσουμε. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη και εμείς σήμερα δεν είχαμε».

Σχετικά άρθρα