Ο κόσμος του ειδικού Αθλητισμού στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Η μεγάλη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθωνίου , η γιορτή για όλους πλησιάζει. Στις 9 Νοεμβρίου , σε ακριβώς είκοσι μέρες από σήμερα χιλιάδες δρομείς κάθε κατηγορίας θα διανύσουν την ιστορική διαδρομή για να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο και να ζήσουν τα μοναδικά συναισθήματα που εκπέμπει η αξία της συμμετοχής.
Ο Μαραθώνιος της Αθήνας ανοίγει και φέτος την αγκαλιά του στον κόσμο του ειδικού αθλητισμού. Εκατοντάδες είναι κι αυτή τη φορά οι αιτήσεις συμμετοχής από άτομα  με ειδικές ανάγκες που θα πάρουν μέρος τόσο στον Αυθεντικό μαραθώνιο όσο και στους αγώνες δρόμου των 5 και 10 χλμ. που θα γίνουν παράλληλα στους δρόμους της Αθήνας.     
Σε αυτό το πλαίσιο οι τελευταίες διοργανώσεις του Μαραθωνίου της Αθήνας αποτελούν – σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, τις Ομοσπονδίες ΕΑΟΜ ΑμεΑ και Special Olympics Hellas και με δαπάνες του ΣΕΓΑΣ – τα επίσημα Πρωταθλήματα των διαφόρων κατηγοριών. Έτσι, όλοι οι  δρομείς, ξένοι και Έλληνες, με κινητικά και διανοητικά προβλήματα, θα συμμετάσχουν ανεμπόδιστα και φέτος στο Μαραθώνιο Αθήνας, αλλά και στους παράλληλους Αγώνες Δρόμου.
Αποκορύφωμα της κοινωνικής ευαισθησίας που επιδεικνύει εδώ και χρόνια ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι ο καθιερωμένος πλέον αγώνας δρόμου με συμμετοχή παιδιών των Special Olympics συνολικής αποστάσεων 1200μ. που με την είσοδό τους στο Παναθηναϊκό στάδιο ξεσηκώνουν θεατές και διοργανωτές.
Για καθαρά λόγους ασφαλείας η μόνη συμμετοχή που δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον Μαραθώνιο της Αθήνας είναι αυτή των Χειρήλατων αγωνιστικών Αμαξιδίων.
Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του μαραθωνίου της Αθήνας έχουν  απόλυτο σεβασμό στους αθλητές ΑμεΑ και Παραολυμπιονίκες και λαμβάνουν αποφάσεις με βάση το κυρίαρχο και σημαντικό θέμα της Ασφάλειας των δρομέων, αλλά και των χιλιάδων άλλων συμμετεχόντων. 

Σχετικά άρθρα