Δολοφονήθηκαν δύο οπαδοί

Τραγωδία στην Αργεντινή, όπου ένας 22χρονος μαχαιρώθηκε 19 φορές στο στήθος ενώ ένας 39χρονος έπεσε νεκρός από πυροβόλο όπλο .
Επρόκειτο για οπαδούς της Ροζάριο Σεντράλ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με αντίπαλο τη Νιούελς Ολντ Μπόις.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή η αστυνομία γνωρίζει ήδη τους δράστες των δύο δολοφονιών. Ακόμα, οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή κάποιου εξ αυτών. Αρκετοί είχαν τραυματιστεί από μαχαίρι και κάποιοι είχαν δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι με σιδερογορθιές.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο γήπεδο στη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα αλλά λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης.
Ο 39χρονος Μάρτιν Ακόστα, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων βρισκόταν στην περιοχή Μπελγκράνο για να πανηγυρίσει για τη νίκη της ομάδας του. Ένας από τους κατοίκους ήταν εξαγριωμένος και άρχισε να πυροβολεί περισσότερες από μια φορές. Μια σφαίρα βρήκε τον Ακόστα στην πλάτη. Ο άτυχος οπαδός άφησε την τελευταία του πνοή περίπου 21 ώρες μετά, στο νοσοκομείο Κλεμέντε Αλβάρεζ, στο οποίο μεταφέρθηκε αμέσως. Δίπλα στον Ακόστα βρισκόταν ο γιός του στη διάρκεια των πανηγυρισμών.
Ο κάτοικος της περιοχής Μπελγκράνο που πυρβόλησε έχει ήδη αναγνωριστεί από την αστυνομία όμως δεν έχει ακόμα συλληφθεί.
Οσον αφορά τον 22χρονο, επρόκειτο για τον Λαουτάρο Μπόβα, ο οποίος δέχθηκε 19 μαχαιριές, οι περισσότερες από αυτές στο στήθος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Μπόβα μαζί με δύο φίλους του περπατούσαν στο κέντρο της πόλης όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια ομάδα από οπαδούς της Ολντ Μπόις. Ακολούθησε σύρραξη ολίγων λεπτών, στη διάρκεια της οποίας ένα από αυτούς μαχαίρωσε τον 22χρονο, ο οποίος εξέπνευσε λίγα λεπτά αργότερα.
Η αστυνομία συνέλαβε έναν 35χρονο, ο οποίος είχε επάνω και το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Μπόβα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτές δολοφονίες ανεβάζουν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τον δείκτη εγκληματικότητα στην περιοχή του Ροζάριο. Από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, τα επίσημα στοιχεία της αστυνομία κάνουν λόγο για συνολικά 198 δολοφονίες ανθρώπων στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα