Στα σκαριά ραντεβού με Δούρου και Βασιλόπουλο

Ραντεβού προκειμένου να ξεκαθαρίσει η στάση τόσο του Δήμου νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όσο και της Περιφέρειας Αττικής απέναντι στην «Αγιά Σοφιά» θα επιδιώξουν να κάνουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Η αντίστροφη μέτρηση για το όνειρο της μεγάλης επιστροφής έχει αρχίσει, ωστόσο προβλήματα μπορούν να προκύψουν από το πουθενά όπως είχε παραδεχθεί στην πρόσφατη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο project managerτου νέου γηπέδου, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Στο «στρατόπεδο» της ΑΕΚ επιθυμούν να μάθουν το συντομότερο δυνατό τι σκέφτεται να κάνει ο Δήμαρχος στο θέμα της «Αγιά Σοφιάς» και αν θα αποτελέσει σύμμαχο ή αντίπαλο στην επιστροφή του «δικεφάλου» στα ιερά χώματα. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο πως αν ο Δήμαρχος δείξει αδιάλλακτη στάση, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να επιφέρουν χρονοβόρες καθυστερήσεις στο έργο.

Από την άλλη, ανάλογα ερωτηματικά υπάρχουν και για τη Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης Αττικής η οποία προεκλογικά είχε υψώσει το λάβαρο της επανάστασης, δε θέλησε να πάρει θέση στην πρόσφατη «κόντρα» για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και άφησε τα πάντα στο Ελεγκτικό Συμβούλιο. Για την ΑΕΚ δεν υπάρχει ανάλογο θέμα (αφού δεν υπάρχει διπλή ανάπλαση), αλλά οι ιθύνοντες τουproject επιθυμούν να είναι προετοιμασμένοι για αυτά που θα συναντήσουν το προσεχές διάστημα. Άλλωστε το έργο της Υπογειοποίησης αφορά την περιφέρεια και από αυτή θα εκταμιευτεί το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αμέσως επόμενος «στόχος» της «Δικέφαλος 1924» είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων προκειμένου να προχωρήσει χωρίς άλλα κωλύματα η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει τρόπος για πολλούς επιτήδειους να βάλουν αργότερα τρικλοποδιές στο έργο. Όμως όσο πιο κατοχυρωμένη είναι η ΑΕΚ, τόσο πιο… εύκολα θα μπορεί να αποφεύγει τις κακοτοπιές.

Σχετικά άρθρα