10+2 τέλεια light ντρέσινγκ για σαλάτες!

<p><strong>Με βάση τα έλαια</strong><br /><br /><strong>- Light μαγιονέζα </strong><span>με μουστάρδα ή σπόρους μουστάρδας και λεμόνι. Ανάμειξε δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μία κουταλιά της σούπας light μαγιονέζα και ρίξε το χυμό ενός λεμονιού. Προαιρετικά βάλε λίγη κάππαρη. </span><br /><br /><strong>- Light μαγιονέζα με κέτσαπ </strong><span>Η αναλογία να είναι δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με μία κέτσαπ. </span><br /><br /><span>- Λαδολέμονο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι. </span><br /><br /><strong>- Λαδολέμονο με σκόρδο και ρίγανη</strong><span> Λιώσε το σκόρδο και ανάμειξε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό ενός λεμονιού και ρίγανη. Χτύπησε καλά σε σέικερ. </span><br /><br /><strong>- Ελαιόλαδο με μπαλσάμικο και μέλι </strong><span>Ρίξε μία κουταλιά της σούπας λάδι, μία μπαλσάμικο και μία μέλι. Χτύπησε καλά σε σέικερ. Μπορείς να προσθέσεις σκόρδο ή μυρωδικά της αρεσκείας σου.</span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><br /></span></p>
<p><span><strong>Mε βάση τα γαλακτοκομικά</strong><br /><br /><strong>- Γιαούρτι με σκόρδο </strong><span>Τρίψε μία σκελίδα σκόρδο και ρίξ' το σε μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Ψιλόκοψε άνηθο ή ρίξε μία κουταλιά φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο. Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις ένα κουταλάκι του γλυκού σαφράν, λίγη πιπερόριζα τριμμένη και μισό χυμό λεμονιού. </span><br /><br /><strong>- Τυρί κότατζ με ελαιόλαδο και ρίγανη </strong><span>Ανακάτεψε σε μισό κεσεδάκι τυρί κότατζ μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίξε ρίγανη. Εάν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ροδέλες από πράσινες ελιές. </span><br /><br /><strong>- Γιαούρτι με μουστάρδα και διάφορα μυρωδικά </strong><span>Ανάμειξε μισό κεσεδάκι γιαούρτι με λίγα λιπαρά με μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Ρίξε μυρωδικά της αρεσκείας σου όπως ρίγανη, θυμάρι, ή ψιλόκοψε φρέσκο κρεμμυδάκι. </span><br /><br /><strong>- Με ροκφόρ</strong><span> Λιώσε 75 γραμμ. ροκφόρ και ανάμειξέ το με μισή φλιτζάνι γιαούρτι με 0% λιπαρά. Ρίξε το χυμό μισού λεμονιού και λίγα καρύδια.</span></span></p>
<p><span><span><br /></span></span></p>
<p><span><span><strong>Mε βάση τα λαχανικά και τα φρούτα</strong><br /><br /><strong>- Χυμός ντομάτας με κρεμμύδι και πιπέρι καγιέν </strong><span>Στον αποχυμωτή ρίξε μία ντομάτα, και πάρε το χυμό της. Ψιλόκοψε ένα κρεμμύδι και ρίξε λίγο πιπέρι καγιέν ή μία καυτερή ψιλοκομμένη πιπερίτσα. </span><br /><br /><strong>- Ψιλοκομμένη ρόκα με λαδόξιδο </strong><span>Ψιλόκοψε ένα ματσάκι ρόκα και ρίξε τη σε 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και 1/4 του φλιτζανιού ξίδι. Άφησέ το για 1-2 ώρες. Περίχυσε με μία ή δύο κουταλιές τη σαλάτα σου από το μείγμα και το άλλο άφησέ το στο ψυγείο. Διατηρείται για 3 ημέρες. </span><br /><br /><strong>- Με φράουλες </strong><span>Σε μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα φράουλας ρίξε δύο κουταλιές της σούπας ξίδι και το ξύσμα ενός λεμονιού. Ανακάτεψε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προαιρετικά πρόσθεσε λίγα αμύγδαλα.</span></span></span></p>

Σχετικά άρθρα