Τα λάθη πρόδωσαν τον ΠΑΟΚ

Από μια φημισμένη Ιταλική ομάδα έχασε ο ΠΑΟΚ, από ένα πολύ καλό σύνολο με παίκτες που έχουν ικανότητες αλλά και εμπειρίες. Με αποτέλεσμα να μπορούν να ανταποκρίνονται ακόμη και σε πολύ καυτές έδρες, όπως είναι η Τούμπα . Κάτι που παραδέχθηκε και ο προπονητής της Φιορεντίνα, ο Βιτσέντζο Μοντέλα μετά το τέλος του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που περιμέναμε. Όχι γιατί παρουσίασε μια απόδοση κατώτερη του αναμενομένου. Δεν περιμέναμε όμως, πως αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ θα έκαναν τόσα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να αξιοποιήσουν την ομαδικότητα που παρουσίασαν και το απλό τους παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ υστέρησε στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως μέχρι το 40ο λεπτό. Είχε δεχθεί το μοναδικό γκολ από τον Βάργκας, λίγα λεπτά νωρίτερα, πολύ απλά διότι οι αντίπαλοί του είχαν καθαρό μυαλό στις κινήσεις τους. Σίγουρες μεταβιβάσεις, με την μία έδιναν την μπάλα, έβγαιναν μπροστά.

Όλα αυτά τα έκαναν σωστά, αλλά τους βοήθησε και ο ΠΑΟΚ. Η έλλειψη ψυχραιμίας των παικτών του Αναστασιάδη και οι βιαστικές επιλογές στον χώρο του κέντρου επηρέασαν την απόδοση του Δικεφάλου. Επιπλέον η επιλογή να επιχειρούν σέντρες στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος αναποτελεσματική, καθώς οι Τόμοβιτς και Μπασάντα, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, είχαν τον πλήρη έλεγχο στην «εναέρια κυκλοφορία». Ακόμη και ο Ρίτσαρντς δεν έχασε μονομαχία. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει πλαγιοκοπήσεις καθώς του έλειψε ο Μάκ, ήρθε και ο τραυματισμός του Σκόνδρα πολύ νωρίς και δεν μπορούσε να χτυπήσει στα άκρα με την ίδια ευκολία που ενεργούσε σε προηγούμενα παιχνίδια. Επιπλέον, αποδείχθηκε κάτι ακόμη. Απέναντι σε μία εκπρόσωπο του Ιταλικού ποδοσφαίρου αρκετοί παίκτες του ΠΑΟΚ πήραν μαθήματα για το πώς πρέπει να ενεργούν. Κέρδισαν εμπειρίες, το θέμα είναι να τις αξιοποιήσουν.

Η ουσία είναι, πως η Φιορεντίνα μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, στην συνέχεια η ομάδα του Αναστασιάδη ανέβασε την απόδοση της, είχε τελικές, όμως δεν μπόρεσε να φθάσει στο γκολ γιατί έλειπε το καθαρό μυαλό, αλλά και οι εύκολες φάσεις.

Πλέον όσον αφορά την πρόκριση, για να ελπίζει ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στις αρχές Νοεμβρίου στο Αρτέμιο Φράνκι και στην συνέχεια να κερδίσει οπωσδήποτε την Γκινγκάμπ στην Τούμπα αλλά και την Ντιναμό Μινσκ στην Λευκορωσία.

Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν, αυτό που σίγουρα χρειάζεται ο ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι βελτίωση σε αρκετούς τομείς.

Σχετικά άρθρα