Μίτσελ: «Με Παναθηναϊκό όπως με Γιουβέντους»

«Δεν είμαι μάγος. Απλά δείχνω στους παίκτες τι να κάνουν», δήλωσε ο Μίτσελ δύο ημέρες μετά από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους . Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στο “βροντερό παρών” που έδωσαν οι οπαδοί της ομάδας στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και φυσικά στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Αναλυτικά ο Μίτσελ μίλησε στη NOVA:

Για το εάν έχει συνειδητοποιήσει πως επί των ημερών του ο Ολυμπιακός γράφει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Ευρώπη: «Δουλεύω με τους παίκτες και είναι εκείνοι που γράφουν ιστορία για τον Ολυμπιακό. Δεν είμαι ένας μάγος που ήρθα να μεταμορφώσω τους κακούς παίκτες σε καλούς και τους κάνω να δουλεύουν. Εγώ απλά τους δείχνω τι να κάνουν κι εκείνοι αναπτύσσουν όσα κάνουμε με πάρα πολύ ωραίο τρόπο όπως και κόντρα στη Γιουβέντους».

Για τις νίκες επί των πρωταθλητριών Ιταλίας, Ισπανίας και Αγγλίας και το πόσο ανεβάζουν επίπεδο τον Ολυμπιακό: «Είναι αλήθεια. Ήταν ένας από τους σημαντικούς στόχους, όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Γι αυτό μιλούσαμε από την αρχή. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που έχουμε κατορθώσει με πολύ μεγάλη προσπάθεια. Δεν κοιτάμε μεμονωμένα τα αποτελέσματα, αλλά συνολικά τη δουλειά μας, που μας δίνει αυτό που θέλουμε, χωρίς να εξαρτόμαστε μόνο από ένα αποτέλεσμα».

Για το γεμάτο γήπεδο στην Ευρώπη: «Μιλούσα με φίλους μου στην Ισπανία και σήμερα (σ.σ χθες) και μου έλεγαν πως πολλές φορές δεν άκουγαν τον εκφωνητή από τις φωνές του κόσμου. Τους είπα πως πρέπει μια φορά στη ζωή τους να το ζήσουν από κοντά. Πολλές φορές και κατά τη διάρκεια του αγώνα ένιωθα την ένταση του κόσμου, ένιωθα πως είναι ενωμένοι οι φίλαθλοι με την ομάδα, αμυνόμασταν μαζί. Είναι κάτι που αισθάνεται κανείς με ωραίο τρόπο. Έτσι κι εγώ. Είναι πάντα κοντά μας και το δείχνουν σε κάθε επίθεση, σε κάθε αμυντική μας προσπάθεια ή όταν κάνει αποκρούσεις ο Ρομπέρτο και είναι πολύ όμορφο».

Για το κατά πόσον μίλησε με τον Ντελ Μπόσκε για τον Ρομπέρτο: «Ήταν κάτι που είπα απλά στην συνέντευξη Τύπου (σ.σ. γέλια). Όμως είμαι σίγουρος πως τον είδε τον Ρομπέρτο και θα ακολουθήσει τη συμβουλή μου. Ξέρει καλά ο προπονητής της Ισπανίας, πως δεν είναι μια δική μου παράκληση, αλλά μια λογική συνέπεια από όσα βλέπουμε από τον Ρομπέρτο και την εξέλιξή του».

Για τις ανάσες και την διαχείριση ενόψει Παναθηναϊκού: «Δεν είναι δύσκολο. Σαν παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι και γνωρίζουμε τις δυσκολίες τους. Θέλουμε να είμαστε πάρα πολύ καλοί σε αυτό το ματς κι επειδή δεν είμαστε καλά, από τα όσα έγιναν στο περσινό, θέλουμε φέτος να είμαστε καλοί και στο επίπεδο που ήμασταν με τη Γιουβέντους».

Για τις ομοιότητες με πέρυσι μετά την Γιουνάιτεντ: «Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός πέρσι δεν είχε παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα και αυτό επηρεάζει σημαντικά, γιατί μια μέρα ξεκούρασης είναι σημαντική. Όμως για μας αν το παιχνίδι ήταν σήμερα, θα ήμασταν τόσο έτοιμοι και με πολύ όρεξη, που θα ήταν σαν να μην είχαμε αγώνα την Τετάρτη».

Για το που θα κριθεί ο αγώνας και τις εκτιμήσεις του Ρομπέρτο: «Θα μοιάζει αρκετά με το περσινό. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε κατοχή μπάλας, να τους πιέζουμε και να κάνουμε επιθέσεις. Όχι ο Ρομπέρτο δεν μου έχει πει τίποτα, αλλά με όσα έκανε κόντρα στη Γιουβέντους, όσα είπε πριν και μετά το ματς, καλά θα κάνει να ξεκουραστεί λίγο».

Για τον κόσμο που θα είναι την Κυριακή στο γήπεδο: «Τον ευχαριστούμε που είναι πάντα κοντά μας. Μας βοηθούν πάντα και μας κάνουν να τα δίνουμε όλα. Είναι στο πλευρό μας, όχι μόνο όσοι βρίσκονται στο γήπεδο, αλλά οι φωνές τους ακούγονται από όλους που δεν είναι μέσα σε αυτό. Μας δείχνουν το πόσο περήφανοι είναι για την ομάδα και αυτό μας δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε».

Σχετικά άρθρα