Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Δερματολογία / Πράγματα που δε φανταζόσουν ότι προκαλούν… μαύρους κύκλους!
Πράγματα που δε φανταζόσουν ότι προκαλούν… μαύρους κύκλους! thumbnail

Πράγματα που δε φανταζόσουν ότι προκαλούν… μαύρους κύκλους!

 Δεν πρόκειται για απλά σημάδια κούρασης ή έλλειψης ύπνου. Οι παράγοντες που προκαλούν την εμφάνισή τους είναι τις περισσότερες φορές γενετικοί, αλλεργικοί, ενώ φαίνεται πως και η ρινική συμφόρηση αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες.

Αν και εσείς υποφέρετε από επίμονους μαύρους κύκλους, το σημαντικότερο είναι να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος. Δερματικές παθήσεις σαν το έκζεμα ευθύνονται συχνά για την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, όπως και η γήρανση, όταν η επιδερμίδα χάνει το απαραίτητο κολλαγόνο και λεπταίνει. Δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να οφείλονται και στα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως είναι τα φουσκωμένα βλέφαρα ή η «σκαμμένη» επιφάνεια κάτω από τα μάτια, η οποία επιδεινώνεται λόγω ηλικίας.

Οι μαύροι κύκλοι δεν αποκλείεται να προκαλούνται και από εποχιακές αλλεργίες, όπως εκείνες που προέρχονται από τροφές, καλλυντικά και λοιπούς αλλεργιογόνους παράγοντες στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας. Τέλος, άλλες αιτίες εμφάνισής τους μπορεί να κρύβονται στην έλλειψη βιταμινών, την κακή διατροφή, την αφυδάτωση, το κάπνισμα, τις ορμόνες ή την αϋπνία. Στην περίπτωση που το συγκεκριμένο θέμα σας ταλαιπωρεί χρόνια, σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα ή επιδεινώνεται, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε δερματολόγο.


 

Πηγή: www.manamia.gr 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X