Πάλι ξεγράφουν τον τιμωρό τους

Πάλι πάμε σε ντέρμπι «αιωνίων» και ο Παναθηναϊκός όχι απλά δεν έχει τίτλο φαβορί αλλά από τους… απέναντι θεωρείται ξεγραμμένος.

Με τον τρόπο που λειτουργεί ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια (18 το σύνολο, μα ειδικά τα τελευταία τέσσερα), θα ήταν παράλογο να μην δημιουργηθεί αλαζονεία και έπαρση. Να μην… βλέπει μπροστά του δηλαδή.

Αποτελεί εξαιρετικά βολική κατάσταση για τον Παναθηναϊκό. Αν μάλιστα είχε εκλείψει και η εμφάνιση – καμπανάκι, για όσους έχουν το μυαλό μέσα στο κεφάλι τους στον Ολυμπιακό, του Παναθηναϊκού στο Αϊντχόφεν, οι Πράσινοι θα είχαν στρωμένη την κατάσταση.

Και πάλι, όμως, παρατηρούνται συζητήσεις του ύφους «το θέμα δεν είναι ο νικητής αλλά πόσα γκολ θα βάλει ο Ολυμπιακός». Ο εγωισμός του ανθρώπου είναι συνήθως σε λανθάνουσα κατάσταση. Για να έρθει στην επιφάνεια χρειάζεται το… τσίγκλησμα. Στον Παναθηναϊκό κάποιους πάλι τους πατάει τον κάλο. Είναι καθαρά θέμα παικτών και Αναστασίου το ντέρμπι. Ή μάλλον και αυτό το ντέρμπι. Διότι η διοίκηση δεν μπορεί να συνδράμει παρά μόνο με την… ευχή της.

Αυτό είναι μάλλον ό,τι καλύτερο. Τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης» σε ντέρμπι ήταν προ πενταετίας (29/11/2009) με δύο γκολ του Μήτρογλου . Σε ματς που ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας είχε ανεβάσει πολύ ψηλά την αδρεναλίνη (μαζί με πριμ κτλ.).

Έκτοτε ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση με όρθια τα πόδια της για να δώσει κίνητρα σε ντέρμπι. Και όμως όχι απλά είναι μια πενταετία αήττητος αλλά συνήθως είναι και καλύτερος.

Θυμίζω τον περσινό θρίαμβο του Παναθηναϊκού με 3-0, το προπέρσινο 1-1 σε ματς που ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει στο 90’ με απίθανες χαμένες ευκαιρίες υπέρ του Τριφυλλιού στο δεύτερο ημίχρονο, το προ τριετίας 1-1 και πάλι με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο μόνο ματς που είχε περισσότερες στιγμές και το 2010 όταν ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη για όλους πλην Καλόπουλο και τους βοηθούς του που έκαναν κανονική αλλοίωση αποτελέσματος (ακύρωση του περίφημου γκολ «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη», γκολ οφσάιντ το δεύτερο του Ολυμπιακού).

Σε όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια οι πολλοί είχαν ξεγραμμένο τον Παναθηναϊκό και στο μοναδικό ματς που πήγε ως φαβορί, το 2009, ηττήθηκε. Αυτά για την ιστορία. Μέχρι να δούμε εάν οι Πράσινοι θα συνεχίσουν να νιώθουν άνετα στο φαληρικό γήπεδο.

Σχετικά άρθρα