Ισοφάρισε Ντούχαν ο Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ πανηγύρισε την 12η νίκη του στο 2014 στην πίστα της Σεπάνγκ και ισοφάρισε το ρεκόρ του μεγάλου Μικ Ντούχαν. Ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής επέστρεψε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου μετά από διάστημα δύο μηνών. 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσι με τη Yamaha. Ο Ιταλός ήταν πολύ δυνατός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και οδήγησε την κούρσα για αρκετούς γύρους. Στο τέλος πίεσε για τη νίκη τον Μαρκέθ, ωστόσο δεν άντεξε και έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Ισπανό. Όπως και να έχει η απόδοση του Ιταλού ήταν εξαιρετική και δίκαια ανέβηκε στο βάθρο. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Χόρχε Λορένθο ο οποίος παρότι έδειξε πολύ δυνατός στην αρχή, στο μέσο του αγώνα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους πρώτους και έμεινε πιο πίσω. Ο Ισπανός χρησιμοποίησε το πολύ σκληρό εμπρός ελαστικό της Bridgestone.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο πολύ καλός Στέφαν Μπραντλ, ενώ την εξάδα έκλεισαν οι Σμιθ και Εσπαργαρό, με τον Ισπανό να εντυπωσιάζει καθώς αγωνίστηκε με σπασμένο πόδι. Κακή μέρα για την Ducati με τον Ερνάντεθ να φέρει την πρώτη Desmosedici στην 7η θέση και τον Ντοβιτσιόζο να μένει 8ος παρότι στο μέσο του αγώνα βρισκόταν στην 4η θέση πριν αναγκαστεί να μειώσει το ρυθμό του. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Μπαρμπέρα και Ρέντινγκ. 

Σχετικά άρθρα