Μπρουσκέτες με ζεστή σαλάτα, ξερά σύκα και μπέικον

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Ο</span>ι τραγανές μπρουσκέτες συνδυάζονται τέλεια με ένα ζεστό πιάτο αλλά οι συγκεκριμένες μόνες τους με το σαλατικό τους, συνθέτουν ένα καλό μεσημεριανό, έτοιμο σε μόλις 15΄! </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>4 ξερά σύκα κομμένα στα 4 </li>
<li>60 ml κόκκινο κρασί</li>
<li>3 κουτ. σούπας λάδι</li>
<li>60 γρ. μπέικον σε καρέ</li>
<li>αλάτι, πιπέρι</li>
<li>1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού</li>
<li>200 γρ. φύλλα σπανακιού (έτοιμο καθαρισμένο – σε σακούλες στα σούπερ μάρκετ)</li>
<li>2 μεγάλες φέτες ψωμί, φρυγανισμένες</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 2</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 13΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 2΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Μουλιάζουμε τα ξερά σύκα στο κρασί. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι. Ανακατεύουμε ίσα να λαδωθεί το σπανάκι και να μαραθεί λίγο. Στραγγίζουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του τηγανιού. Απλώνουμε τη σαλάτα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμί και σερβίρουμε. </p>
</div>

Σχετικά άρθρα