Μπλάτερ: «Στηρίζουμε την Ρωσία»

Ο Σεπ Μπλάτερ βρέθηκε στην Μόσχα, όπου έγινε η παρουσίαση του επίσημου εμβλήματος του Μουντιάλ 2018, και τόνισε πως η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην Ρωσία, παρά τις συγκρούσεις στην Ουκρανία…

Ο Ελβετός παράγοντας επισήμανε ότι η πολιτική δεν πρέπει να επηρεάζει τον αθλητισμό και με αυτό τον τρόπο απάντησε σε όσους υποστηρίζουν ότι η FIFA θα όφειλε να αφαιρέσει τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 από τη Ρωσία, λόγω της εμπλοκής της στις συρράξεις που μαίνονται με την Ουκρανία. Υπογράμμισε πάντως ότι, αν η Ουκρανία προκριθεί στην τελική φάση, δεν πρόκειται να διασταυρωθεί με την οικοδέσποινα Ρωσία. Στις εκδηλώσεις ήταν κοντά του και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Το μποϊκοτάζ δεν πετυχαίνει ποτέ και δεν έχει θετικό αντίκτυπο. Η FIFA στηρίζει απόλυτα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, εμπιστευόμαστε τη χώρα και την κυβέρνηση. Όταν λάβαμε επιστολές από ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής και μας ζητούσαν να αφαιρέσουμε την διοργάνωση από την Ρωσία, απαντήσαμε ότι αυτά δεν έχουν σχέση με  το ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε στη χώρα (Ρωσία) και την κυβέρνησή τους», δήλωσε ο Σεπ Μπλάτερ στα ειδησιογραφικά πρακτορεία «ITAR-news» και «R-Sport», και συμπλήρωσε: «Το ποδόσφαιρο μπορεί, όχι μόνο να ενώσει τη Ρωσία, αλλά και να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι είναι ισχυρότερο από οποιοδήποτε κίνημα διαμαρτυρίας».

Ο πρόεδρος της FIFA εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για την πορεία των προετοιμασιών, τονίζοντας ότι η Ρωσία βρίσκεται πολύ πιο μπροστά απ΄ό,τι ήταν η Βραζιλία το αντίστοιχο χρονικό διάστημα…

Σε οργανωτικά θέματα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ο «μικρός» τελικός του Μουντιάλ, πετώντας και «καρφιά» στον Μισέλ Πλατινί, αφού ανέφερε: «Αν δεν υπήρχε ο αγώνας για την τρίτη θέση, ο επικεφαλής της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δεν θα έπαιρνε ποτέ το χάλκινο μετάλλιο (σ.σ. η Γαλλία ήταν τρίτη στο Μουντιάλ του 1986)».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο στις αρχές του 2015, θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει έναρξη των αγώνων στις 8 Ιουνίου 2018 και ολοκλήρωση της διοργάνωσης στις 8 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα