Άνδρας: Μυστικά για γερή στύση μέχρι τα γεράματα! thumbnail

Ειρήνη, 45 ετών

Είμαι 45 ετών και έχω μόλις αρχίσει σχέση με 70χρονο υγιή χωρίς καρδιολογικά προβλήματα σάκχαρο, λίγο υπέρβαρο και παίρνει ένα χάπι απροβέλ για την πίεση. δυο φορές που προσπαθήσαμε δεν είχε στύση ντρεπόταν κιόλας για τα κιλά του μπορεί να έχει στύση κανονική ή να καταφύγουμε σε χάπια;

Άνδρας: Μυστικά για γερή στύση μέχρι τα γεράματα!

Ρωτά η αναγνώστρια μας Ειρήνη Π.

 

Είμαι 45 ετών και έχω μόλις αρχίσει σχέση με 70χρονο υγιή χωρίς καρδιολογικά προβλήματα σάκχαρο, λίγο υπέρβαρο και παίρνει ένα χάπι απροβέλ για την πίεση. δυο φορές που προσπαθήσαμε δεν είχε στύση ντρεπόταν κιόλας για τα κιλά του μπορεί να έχει στύση κανονική ή να καταφύγουμε σε χάπια;

 

Απαντάει ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κώστας Κωνσταντινίδης

 

Η ηλικία, το σάκχαρο, η πίεση ενοχλούν τη στύση γι’ αυτό ζητήστε ιατρική βοήθεια.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο του boro.gr : 


Στυτική Δδυσλειτουργία (ΣΔ) και Ηλικία


Από την επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών www.andrologia.gr


Μύθος: Η ΣΔ είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής ενός άνδρα που μεγαλώνει που πρέπει να μάθει να ζει με αυτό. 

Πραγματικότητα: Αν και η στυτική δυσλειτουργία είναι πιο συχνή μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών, δεν την καθιστά ως κάτι «φυσιολογικό», που πρέπει να μάθει ο άνδρας να ζει με αυτό. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ηλικιωμένους άνδρες να χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα για να βοηθήσουν την στύση τους από όσα χρειαζόντουσαν πιο νέοι. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος που θα πρέπει το άτομο να αποδεχτεί την έλλειψη σεξουαλικής λειτουργίας ως μία από τις αναπόφευκτες συνέπειες των γηρατειών. Πολλοί άνδρες είναι σε θέση να έχουν στύση και να απολαμβάνουν το σεξ και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Μύθος: Η ΣΔ δεν εμφανίζεται στους νέους αλλά μόνο στους ηλικιωμένους.

Πραγματικότητα: Αν και είναι πιο συχνή στους άνδρες άνω των 75, μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες.

Θεραπεία της ΣΔ

Μύθος: Αν έχω ΣΔ, θα πρέπει να λαμβάνω χάπια για το υπόλοιπο της ζωής μου.
Πραγματικότητα: Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη θεραπεία της ΣΔ. Τα εγκεκριμένα φάρμακα από τον FDA ειδικά για τη θεραπεία ΣΔ είναι αποτελεσματικά για πολλούς άνδρες. Σε αυτά περιλαμβάνονται φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα ή ενέσεις απευθείας στο πέος.

Επειδή η στυτική δυσλειτουργία μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα μιας υποκείμενης πάθησης η αντιμετώπιση της πάθησης μπορεί να βοηθήσει τη στύση σας. Εάν λαμβάνετε φάρμακα που έχουν ως παρενέργεια τη ΣΔ, ρωτήστε το γιατρό σας εάν μπορείτε να λάβετε μια άλλη φαρμακευτική αγωγή. Μην σταματήσετε να παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο πριν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. 
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η θεραπεία της ΣΔ, γίνεται πλέον με διάφορους τρόπους και όχι μόνο με τη λήψη φαρμάκων.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής φαίνεται να βοηθούν τη στύση σας. Η διακοπή του καπνίσματος, η απώλεια βάρους, η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη σεξουαλική σας ζωή και να βελτιώσουν τα προβλήματα στύσης.

Η ψυχοθεραπεία είναι επίσης αποτελεσματική για πολλούς άνδρες που αντιμετωπίζουν άγχος που σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία και τη σεξουαλική απόδοση. 

Μύθος: Μπορώ να θεραπεύσω τη ΣΔ μόνος μου, χωρίς να συμβουλευτώ έναν ειδικό με τη χρήση συμπληρωμάτων και βοηθημάτων για τη στυτική δυσλειτουργία.
Πραγματικότητα: Τα συμπληρώματα διατροφής και τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μπορεί να ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για τη στύση σας αλλά και την υγεία σας εν γένει.

Το άρθρο επιμελήθηκε επιστημονική ομάδα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,www.andrologia.gr 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X