Στη Βενεζουέλα η Βουγιούκα

Για τη Βενεζουέλα αναχώρησε σήμερα η Βάσω Βουγιούκα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο κύπελλο Σπάθης με στόχο ένα καλό πλασάρισμα και γιατί όχι ένα μετάλλιο.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι το πρώτο της φετινής χρονιάς και όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος έχουν δηλώσει συμμετοχή.
«Είναι πολύ δύσκολο τουρνουά. Στόχος μου είναι να μπω αρχικά στην οχτάδα και στη συνέχεια να παλέψω για ένα μετάλλιο. Αυτή η χρονιά που διανύουμε είναι πολύ σημαντική καθώς θα βγουν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι αγώνες στη Βενεζουέλα δεν είναι βαθμολογημένοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επομένως είναι ένα τεστ ετοιμότητας για όλες τις αθλήτριες. Γι αυτό και το επίπεδο των αγώνων είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή όλα τα κορυφαία ονόματα», τόνισε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας η Βάσω Βουγιούκα. Μαζί με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη Βενεζουέλα θα ταξιδέψει και ο ομοσπονδιακός προπονητής  Γκάμπριελ Ντούτσια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουγιούκα φιγουράρει στο Νο 4 της Παγκόσμιας κατάταξης  και μεγάλος της στόχος είναι να παραμείνει στις πρώτες θέσεις που θα τις δώσουν ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. 
Στη Γερμανία η Κατερίνα ΚοντοχριστοπούλουΤο ερχόμενο Σαββατοκύριακο αγωνίζεται στο εξωτερικό και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών που θα διεξαχθεί στο Μπόχουμ της Γερμανίας. Την Κοντοχριστοπούλου θα συνοδεύσει η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ελισάβετ Τσολακίδου.
 

Σχετικά άρθρα