Αναστασίου: «Μέχρι σήμερα να παίζαμε γκολ δεν έβαζε ο Ολυμπιακός»

Πιο δύσκολη αποστολή θα έχει από εδώ και πέρα για τον καταρτισμό της ενδεκάδας ο Γιάννης Αναστασίου όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου. Και αυτό γιατί ο αγώνας με τον Παναιτωλικό ανέδειξε -σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό- ότι το ρόστερ έχει βάθος. Παρά ταύτα οι εντυπώσεις έμειναν στις ατάκες του Αναστασίου για το ντέρμπι στο Φάληρο. Ειδικά η φράση του ότι εάν δεν είχε έρθει το λάθος σφύριγμα φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, μέχρι σήμερα να έπαιζαν οι δύο αντίπαλοι γκολ δεν θα έβαζαν οι Ερυθρόλευκοι!

Η αρχική του τοποθέτηση αφορούσε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ασφαλώς. «Σε φάση ομίλων βλέποντας και τα χθεσινά παραδείγματα, ήταν σημαντικό να νικήσουμε για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Παρουσιάσαμε μια νέα ομάδα με 10/11 αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι πλην του Λαγού δηλαδή που παρέμεινε. Σημαντικό είναι ότι είχαμε σοβαρότητα σε όλο το ματς, ίσως με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο μετά το 2-0. Μπορούμε ακόμα περισσότερα και καλύτερα. Κερδίσαμε αρκετά πράγματα ως προς τους παίκτες της ομάδας κάτι που κάνει πιο δύσκολη τη δική μου επιλογή. Δείχνουμε σαν ομάδα ότι έχουμε βάθος», επεσήμανε ο Αναστασίου.

Ρωτήθηκε συγκεκριμένα για κάποιους παίκτες ο Αναστασίου. Πρώτα για τον Χρήστο Δώνη.

«Από τη στιγμή που τα οικονομικά μας δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, το σημαντικό είναι τα παιδιά από την ακαδημία. Ο Χρήστος είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Πειθαρχημένος, αρκετά έξυπνος. Αυτό είναι το κέρδος. Το εύκολο είναι να ξοδεύεις χρήματα και να φέρνεις παίκτες. Χρειάζεται σημαντική προσήλωση στην ομάδα για να παράγεις παίκτες. Ο Χρήστος έχει όλα τα φόντα μπροστά του για να εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό χαφ για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ βέβαια φαίνονται και οι αφανείς ήρωες, οι προπονητές της ακαδημίας μας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πρώτη ομάδα και ακαδημία είναι ένα με κοινό τρόπο σκέψης και θέλουμε να συνεχιστεί αυτό και στα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Στη συνέχεια για τον Μάρκους Μπεργκ . «Ο Μάρκους είναι ένας σημαντικός παίκτης και κακά τα ψέματα δίνει σημαντική ώθηση στην ομάδα και στον κόσμο. Ξέρει και ο ίδιος ότι είναι σημαντικός αλλά για μένα σημαντικό είναι ότι παραμένει ταπεινός και δουλεύει για να γίνει καλύτερος. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μαζί με τον Μέντες για τα αποδυτήρια και τους νέους παίκτες», επεσήμανε. Για τον Σουηδό υπάρχει πρόγραμμα για τα επόμενα μαζεμένα παιχνίδια. «Σημαντικό είναι ότι είναι fit παρότι έμεινε τόσο μεγάλο διάστημα εκτός. Από θέμα φυσικής κατάστασης μπορεί να παίξει άνετα 60-70 λεπτά. Το σημαντικό είναι να τον κρατήσουμε fit και στα τρία παιχνίδια που έχουμε. Θα είναι σταδιακή η χρησιμοποίησή του και ανάλογα με το τι θέλουμε να χτυπήσουμε στο παιχνίδι».

Τρίτος στη σειρά ο Ουασίμ Μπούι . «Ο Μπούι όσο περνάει ο καιρός δείχνει να έχει αρετές. Είναι νέος σε ηλικία, πρέπει να μάθει και το σημαντικό είναι να έχει υπομονή. Στο χέρι του είναι. Εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε. Κάνει υπομονή και δουλεύει. Ανταποκρίνεται», είπε για τον παίκτη που του αφιέρωσε το γκολ του.

Και τέλος για τον Εμίρ Μπαϊράμι . «Ο Μπαϊράμι έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Είναι αρκετά ποιοτικός. Βρίσκει τα πατήματά του», υπογράμμισε.

Για τη δυσκολία του Παναθηναϊκού να σκοράρει απέναντι σε κλειστές άμυνες επεσήμανε: «Πέρυσι είχαμε μια ομάδα να χτίσουμε. Φέτος πάλι ξαναχτίζεται από την αρχή η ομάδα γιατί σε κάποια ματς ίσως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Χρειάζεται χρόνος για restart. Επανήρθε και ο Μάρκους παίκτης σημαντικός για τη λειτουργία της ομάδας και από τη στιγμή που όταν είμαστε συγκεντρωμένοι θα έρθουν και καλύτερα. Δείξαμε σωστή αμυντική λειτουργία στα τελευταία ματς αλλά θα έπρεπε δημιουργικά να είμαστε πιο καλοί. Αυτό ήταν το στοίχημα σήμερα, να είμαστε πιο δημιουργικοί. Αυτή η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες. Πάντα ένα γρήγορο γκολ λύνει το γόρδιο δεσμό. Το σημαντικό για μας είναι ότι υστερούμε λίγο στην τελική προσπάθεια είτε από βιασύνη είτε από ανωριμότητα. Παραμένουμε πιστοί στο πλάνο. Με θετικά αποτελέσματα βελτιώνεται η ψυχολογία της ομάδας και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα», υποστήριξε.

Ως προς τον Παναιτωλικό υπογράμμισε: «Γενικά βοήθησε ο Παναιτωλικός με το παιχνίδι του γιατί έπαιξε ανοιχτά. Βοήθησε το γρήγορο γκολ γιατί έφυγε το άγχος και η πίεση από τα παιδιά. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πάρει μέτρα κι εκεί δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις. Ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο».

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν γι’ αυτόν στο φύλλο αγώνα του ντέρμπι ο Αναστασίου είπε: «Από μικρό παιδί είχα μάθει να σέβομαι και να ακολουθώ τους νόμους. Ευρισκόμενος τόσα χρόνια στο εξωτερικό για ένα πράγμα που μπορώ να πω ότι μίλαγαν για μένα ήταν για το ήθος μου. Προφανώς ίσως εδώ να μην μετράει τόσο πολύ για κάποιους και είναι άσχημο να στερήσω τον εαυτό μου στην ομάδα γιατί δεν ξέρω πώς μεταφέρθηκαν κάποια πράγματα. Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες δυστυχώς».

Απόλυτος ήταν στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο στο ντέρμπι «αιωνίων». «Πάντα εκ των υστέρων είναι εύκολο να πούμε κάποια πράγματα. Μετά το περσινό 3-0 σίγουρα ο Ολυμπιακός θα παρουσιάζονταν διαφορετικός. Ήταν ένα παιχνίδι που μέχρι σήμερα να παίζαμε δεν θα έβαζε γκολ. Και το πιστεύω ακράδαντα. Τους είχαμε εξουδετερώσει όλα τα ατού. Έχουμε παίξει τρία ματς και δεν θυμάμαι παραπάνω από δύο ευκαιρίες του Ολυμπιακού σε όλα αυτά τα ματς. Σίγουρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι εύκολο να ρισκάρεις για να παίξεις επιθετικά και δημιουργικά. Δυστυχώς στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν και άλλοι παράμετροι, αλλά εγώ πρέπει να τις συνυπολογίσω. Μια λάθος διαιτητική απόφαση στο φάουλ μας στέρησε το δικαίωμα να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας», τόνισε.

Σχετικά με τη δύσκολη συνέχεια ο Αναστασίου είπε: «Στόχος μας είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι να το κερδίζουμε. Τα παιδιά το ξέρουν το έκαναν και πέρυσι. Βίωσαν πολλές αδικίες και πέρυσι και φέτος βιώνουν και θα συνεχίσουν να βιώνουν. Σημαντικό είναι να παραμείνουμε στο πλάνο μας και από εκεί και πέρα νομίζω ότι μπαίνοντας στο γήπεδο να το ευχαριστηθούμε εμείς και ο κόσμος που βλέπει την ομάδα του Παναθηναϊκού».

Σχετικά άρθρα