Φινλανδία και Βρετανία οι επόμενοι σταθμοί του Φιλιππίδη

Ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν έχει γίνει από καιρό. Αλλωστε ο Κώστας Φιλιππίδης και ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας έχουν μάθει εδώ και χρόνια να ξεκινούν τη σεζόν γνωρίζοντας ακόμη και τα μίτινγκ στα οποία θα πάρουν μέρος. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου του 2014 έχει φτιάξει ήδη τον βασικό κορμό, των αγώνων στους οποίους θα συμμετάσχει, όμως, για την ώρα έχει στο μυαλό του τις προπονητικές συγκεντρώσεις τις οποίες θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Η αρχή θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου, όπου ο αθλητής θα αναχωρήσει για τη Φινλανδία. Μόνο που σε σχέση με όλες τις προηγούμενες προπονητικές συγκεντρώσεις που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια, αυτή θα διαφέρει σε σχέση με τον άνθρωπο που θα τον επιβλέπει. Ο Φιλιππίδης θα γυμναστεί για δέκα ημέρες με τον Βρετανό προπονητή του επί κοντώ, Στιβ Ρίπον, ο οποίος είναι επικεφαλής προπονητής του αγωνίσματος, στην Φινλανδία.

«Με τον Ρίπον έχουμε άριστη σχέση και αποφασίσαμε από φέτος να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα, που θα βοηθήσουν τη δουλειά μας και κατ΄ επέκταση τους αθλητές μας. Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας (σ.σ Φιλιππίδης) θα γυμναστεί μαζί του για δέκα μέρες, διάστημα στο οποίο θα έχει την ευκαιρία να δει άλλα πράγματα», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κυτέας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη- εκτός συνόρων – προετοιμασία με τον αθλητή του, τον Δεκέμβριο. «Αρχές Δεκεμβρίου έχουμε προγραμματίσει να αναχωρήσουμε για Αγγλία και συγκεκριμένα για το Λάβμπορο. Εκεί θα έχουμε μαζί μας και ορισμένους από τους αθλητές του Ρίπον», κατέληξε.

Ο Φιλιππίδης αναμένεται να είναι και φέτος ένας από τους πρωταγωνιστές της χειμερινής περιόδου, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα, που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο αθλητής γνώρισε μια ακόμη σπουδαία διάκριση, καθώς αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων και θα τιμηθεί στις 27/11 στην εκδήλωση, που θα γίνει στο Βουκουρέστι.

Σχετικά άρθρα