«Αν δεν βάζεις τρίποντα, δεν κερδίζεις»

«Αν δεν βάζεις τρίποντα, δεν κερδίζεις», δήλωσε ο Χάρης Μαρκόπουλος μετά την ήττα του Κοροίβου από τον ΠΑΟΚ του πατέρα του.
«Eίναι ευχάριστο που είμαστε με οικεία πρόσωπα», είπε αρχικά για την οικογενειακή κόντρα ο 32χρόνος κόουτς και επισήμανε: «Θέλαμε να κάνουμε μια δυνατή προσπάθεια σήμερα. Για 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν έξω από αυτό που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Φτάσαμε το ματς σε οριακό σημείο, εκεί κάναμε κακές επιλογές και δώσαμε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να πάρει την διαφορά και να κερδίσεις. Οδηγήσαμε τον ΠΑΟΚ σε 15 λάθη, αλλά δεν βρήκαμε λύσεις από το τρίποντο. Κι αν δεν βάζεις τρίποντα, δεν κερδίζεις».
«Ο ΠΑΟΚ έχει κρατήσει τον κορμό του απλώς έχει παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά», απάντησε ο Χάρης Μαρκόπουλος σε ερώτηση για το πώς του φαίνεται ο «Δικέφαλος» της φετινής σεζόν και εξήγησε: «Είναι πιο ισορροπημένος σε ρακέτα και περιφέρεια. Ο ΠΑΟΚ νομίζω φέτος είναι πιο καλά σε σχέση με αυτό που ήμασταν εμείς πέρυσι».
«Είναι περίεργο συναίσθημα να επιστρέφεις στο «Παλατάκι» αλλά από την στιγμή που ξεκινά το τζάμπολ όλα τελειώνουν», είπε ο 32χρόνος προπονητής μετά από άλλη ερώτηση που αφορούσε την επιστροφή του στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. «Θέλαμε να βάλουμε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Κάποιες στιγμές τα καταφέραμε, κάποιες άλλες όχι. Εμείς πρέπει τώρα να αλλάξουμε την ψυχολογία μας και να κοιτάξουμε μπροστά».
«Λίγο πολύ ο Σούλης Μαρκόπουλος ήξερε πώς θα παίξαμε και εμείς προσπαθούσαμε να βγάλουμε κάποιους παίκτες έξω από το παιχνίδι», απάντησε ο Χάρης Μαρκόπουλος σε ερώτηση για την κόντρα με τον πατέρα του και τόνισε: «Εγώ κοιτάω την ομάδα, όχι τον αντίπαλο κόουτς».
Την ανάγκη για νίκες υπογράμμισε ο Μιχάλης Γιαννακίδης, ο 26χρόνος γκαρντ του Κοροίβου και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ: «Ξέραμε πως είναι δύσκολο το ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, το έδειξε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Όταν φτάσαμε στους επτά πόντους, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τα καλάθια και πήρε τα πάνω του. Έχουμε κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις αλλά δεν πήραμε τα αποτελέσματα. Πρέπει να παίρνουμε και τα αποτελέσματα».

Σχετικά άρθρα