Αποτελεσματικός και …επαγγελματίας!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο με σωστή διαχείριση του υπέρ του σκορ μέχρι ο Καρέλης να καθαρίσει την αναμέτρηση. Πρόβλημα στην τελική πάσα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν είχαν ουσία παρά το καλό ματς.

Ανώτεροι οι πράσινοι σε όλη τη διάρκεια του ματς, έπαιξαν ήταν πιο ουσιαστικοί από τον αντίπαλό τους και επέστρεψαν στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το αυτογκόλ του Λαζαρίδη στο γύρισμα του Πράνιτς και το ωραίο τέρμα του Καρέλη μετά από συνδυασμένη προσπάθεια Νάνο και Αντζαγκούν, έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να ανασάνει. Καλός ο Ατρόμητος, αλλά, με πρόβλημα στην τελική πάσα. Οι παίκτες του Σα Πίντο έβγαλαν δύο μεγάλες φάσεις και αστόχησαν ισάριθμες φορές. 

Α’ Ημίχρονο: Καλός ρυθμός στο πρώτο μέρος με τον Ατρόμητο να ψάχνει ανά πάσα στιγμή τη σωστή κόντρα επίθεση μετά από πίεση στο μισό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός έκανε περισσότερες τελικές, ενώ προοδευτικά είχε μαζί του και τα ποσοστά στην κατοχή της μπάλας. Πέτριτς και Πράνιτς απείλησαν πρώτοι αλλά οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν αυτές που έπρεπε για να …τρομάξουν τον Τσέναμο . Στο 27′ οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ με αναπάντεχο τρόπο. Ο Πράνιτς έκανε την προσπάθεια και το γύρισμα από δεξιά ο Λαζαρίδης έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ η ομάδα του Αναστασίου και έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Τσέναμο έκανε μεγάλη επέμβαση στο εξ επαφής σουτ του Δώνη (35′). Ο Ατρόμητος, με πολλή κίνηση από τους μεσοεπιθετικούς, έβγαινε συνά πυκνά μπροστά αλλά η τελική πάσα συνήθως δεν ήταν καλή. Στο 42′ η καλύτερη επίθεση των φιλοξενούμενων με τον Τριανταφυλλόπουλο να προλαβαίνει τον Ούμπιδες ο οποίος θα βρισκόταν φάτσα με τον Στιλ . Γενικά οι πράσινοι το έψαξαν περισσότερο στην επιθεση και τελείωσαν περισσότερες φάσεις (8 έναντι 1 του Ατρόμητου). Καθοριστική η συμμετοχή των Νάνο (από αριστερά) και Πράνιτς στην ανάπτυξη των γηπεδούχων.

Β’Ημίχρονο: Αποφασισμένοι μπήκαν οι πάικτες του Ατρόμητου να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού και να προβληματίσουν περισσότερο τον αντίπαλό τους. Ο Σα Πίντο έριξε στη μάχη τον Παπάζογλου στη θέση του Τάτου (46′) και γύρισε τη διάταξη σε καθαρό 4-4-2. Κατάφερε να ισορροπήσει στην κατοχή ο Ατρόμητος και να φτάξει την πρώτη μεγάλη φάση στο 52, αλλά ο Στιλ νίκησε με τα πόδια τον Ούμπιδες στο τετ α τετ. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι, αν είχαν μία μαύρη τρύπα στο παιχνίδι τους, αυτή ήταν η τελική πάσα. Έκαναν τα πάντα σωστά μέχρι να φτάσουν κοντά στα καρέ, ωστόσο, με εξαίρεση τη φάση του Ούμπιδες δεν κατάφεραν να γίνουν πολύ απειλητικοί. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός που ξεκίναγε πλεόν τις επιθέσεις του από κλεμμένες μπάλες στον χω΄ρο του κέντρου έβγαλε κάποιες αξιόλογες προσπάθειες. Στο 85′ ο Νάνο έβγαλε τη σέντρα προς τον Καρέλη ο οποίος συνδυάστηκε άψογα με τον Αντζαγκούν στην περιοχή και με προβολή νίκησε τον Τσέναμο. Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ατρόμητος έφτασε στη δεύτερη μεγάλη φάση στο ματς μετά την κάθετη του Ναπολέονι στον Γεωργίου ο οποίος πλάσαρε άστοχα.

Που κρίθηκε: Ο Ατρόμητο ςπαρά το γεγονός ότι λειτούργησε καλά δεν κατάφερε να έχει ανάλογες φάσεις. Συνεπώς η σωστή διαχείτριση του Παναθηναϊκού μετά το 1-0 ήταν αυτή που του χάρισε τη νίκη.

Παίκτης από χρυσάφι: Μεγάλο πρώτο μέρος από Νάνο και Πράνιτς. Συνολικά ο Ισπανός είναι αυτός που παίρνει τον τίτλο καθώς και στο δεύτερο μέρος έβγαλε πολλή ενέργεια.

Η σφυρίχτρα: Σε γενικές γραμμές καλός ο Στυλιάρας, με σωστές αποφάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο πρώτο μέρος ο πρώτος βοηθός χρεώνεται τη λάθος υπόδειξη οφ σάιντ στον Ναπολεόνι που έβγαινε φάτσα με τον Στιλ.

Παναθηναϊκός (Γάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ρισβάνης (42′ Κουτρουμπής), Νάνο, Δώνης , Ζέκα, Μπούι, Καρέλης, Πράνιτς (72′ Ατζαγκούν), Πέτριτς (63′ Λαγός).

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσέναμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γκαρσία, Αγκουαζί (58′ Δημούτσος), Τάτος (46′ Παπάζογλου), Καραμάνος, Ναπολεόνι, Ούμπιδες (76′ Γεωργίου).

Γκολ: 28′ Λαζαρίδης (αυτογκόλ), 85′ Καρέλης

Κάρτες: 30′ Ρισβάνης, 37′ Μέντες, 79′ Ζέκα/30′ Καραμάνος, 72′ Λαζαρίδης, 77′ Ταυλαρίδης, 82′ Γεωργίου, 83′ Δημούτσος

Σχετικά άρθρα