Ρούτερ: «Ουδείς απόψε πρέπει να είναι απογοητευμένος από εμάς»

Ο άνθρωπος που κοουτσάρισε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο Στιβ Ρούτερ, βοηθός του Γιάννη Αναστασίου, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ελέω της τιμωρίας του Έλληνα τεχνικού.

«Είμαστε στο μέσο ενός προγράμματος πολύ δύσκολων αγώνων. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Ατρόμητος και σταθήκαμε πολύ καλά. Με τη σκληρή δουλειά βλέπουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε. Όλοι βοήθησαν και όσοι μπήκαν αλλαγή συνεισέφεραν σε σημαντικό βαθμό. Δεν κάναμε ακριβώς το παιχνίδι που θέλαμε αλλά τα δώσαμε όλα για τη νίκη», είπε στον πρόλογό του ο Άγγλος προπονητής.

Σε ερώτηση για τη θέση του επιτελικού χαφ που χρησιμοποιήθηκε ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο Ρούτερ ουσιαστικά εξήγησε ότι συνέβη λόγω του «διαβάσματος» του Ατρομήτου. «Προφανώς είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Έχει σπουδαία καριέρα και έχει παίξει σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Η τοποθέτησή του εκεί σε συνδυασμό με την παρουσία του Δώνη μας έδωσε περισσότερη ευελιξία. Χρειαζόμαστε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις», τόνισε.

Ρωτήθηκε για τις αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και ποιος είχε την ευθύνη γι’ αυτές. «Το κλαμπ έχει πολύ ξεκάθαρο οργανόγραμμα. Ο Γιάννης είναι ο πρώτος προπονητής. Ό,τι κάναμε ήταν ένας συνδυασμός με τις αποφάσεις που λάβαμε με τον Βονόρτα και τον Αγριογιάννη υπό την απόλυτη γνώση του Αναστασίου . Ότι δεν ήταν στον πάγκο δεν σημαίνει ότι δεν είχε τη γνώση και την επίβλεψη όσων συνέβησαν», υπογράμμισε.

Σχετικά με τις αλλαγές που έγιναν ο Ρούτερ επεσήμανε ότι «ο Ρισβάνης είχε μυϊκό πόνο στους γλουτιαίους» και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερες επιλογές για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλους παίκτες. Μερικές αλλαγές που έχεις σκεφτεί δεν γίνονται γιατί τα πλάνα καμιά φορά ανατρέπονται. Κάναμε τις αλλαγές με κάποιο σκεπτικό. Για παράδειγμα με τον Ατζαγκούν στο τέλος θέλαμε να δώσουμε πίεση και ταχύτητα στην ομάδα. Ο Άτζα μπήκε με τρομερό ενθουσιασμό και βοήθησε».

Όσο για το κατά πόσο το αποψινό ματς ήταν το καλύτερο του Παναθηναϊκού στη σεζόν, ο Ρούτερ υποστήριξε: «Από τότε που βρίσκομαι στην Ελλάδα ο Ατρόμητος έδειχνε πάντα καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες. Εμείς δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και περιορίσαμε τον Ατρόμητο. Υπάρχουν ακόμα τομείς που χρειάζονται βελτίωση. Ουδείς πρέπει να είναι απόψε απογοητευμένος από το επίτευγμά μας».

Σχετικά άρθρα