Catch PAOK if you can!

Ξέφυγε ο ΠΑΟΚ και αυτό ήρθε σαν μια λογική συνέχεια της πορείας του από την αρχή του πρωταθλήματος. Πήρε «αέρα» πέντε βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό και εννέα από τον Παναθηναϊκό, μια εβδομάδα πριν από το μεταξύ τους ντέρμπυ στην Τούμπα . Στην Κρήτη, παρουσίασε τα βασικά στοιχεία μιας ομάδας, η οποία παρά τις απουσίες βασικών της παικτών, παρά τις αναγκαστικές αλλαγές των Ράτς και Μάκ, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, εντούτοις κατάφερε και πήρε το τρίποντο της νίκης. Απέναντι σε μια ομάδα που μόνο εύκολη δεν είναι.

Ο ΠΑΟΚ έχει τρία «διπλά» στο φετινό πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα δύο εκ των οποίων είναι στην Κρήτη με αντιπάλους τον Πλατανιά και τον Εργοτέλη. Και στις δύο έδρες, την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είχε πάρει μόλις ένα βαθμό. Φέτος, έχει έξι. Κέρδισε και στον Παναιτωλικό ενώ είχε χάσει την περσινή σεζόν.

Έχει σχεδόν το απόλυτο στο γήπεδό του. Μοναδική εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας με την Καλλονή, εκεί όπου έχασε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε χωρίς τους φιλάθλους του να πάρει την νίκη.

Ήδη ο ΠΑΟΚ είναι στους 22 βαθμούς, στο +5 από τον Ολυμπιακό. Έχει τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα, τον Κλάους Αθανασιάδη με 6 γκολ και ακολουθεί ο Μακ . Έχει πλουραλισμό στην επίθεση και το δείχνει. Στην άμυνα δεν ανησυχεί. Ακόμη και πίεση αν δεχθεί, αντέχει. Δεν δέχεται εύκολα γκολ.

Είναι ομάδα ο ΠΑΟΚ. Και προηγείται δίκαια και καθαρά στην βαθμολογία. Χωρίς την παραμικρή βοήθεια της διαιτησίας. Εν αντιθέσει με άλλους, που τους «σπρώχνουν» αλλά και πάλι δεν μπορούν να κερδίσουν.

Είναι στα πάνω του ο ΠΑΟΚ. Και τώρα πιάστε τον αν μπορείτε. Και σε μία μεταφορά του τίτλου γνωστής ταινίας με τον Τομ Χάνκς που είχε μεγάλη επιτυχία, catch PAOK if you can. Μπορείτε ; 

Στο παιχνίδι της Κρήτης είχε υπομονή ο ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του έκαναν αυτό που έπρεπε στον χώρο του κέντρου, κυρίως οι χάφ, Τζιόλης, Κάτσε και Τζανδάρης πήγαιναν με την μία στην μπάλα, χωρίς να δίνουν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να εκμεταλλευτούν το οποιοδήποτε λάθος δημιουργούνταν. Η άμυνα του ΠΑΟΚ ήταν σωστά τοποθετημένη και εκεί δουλειά έκαναν όλοι.

Από τις τρείς ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο, ευστόχησαν στην μία. Όταν ο Κίτσιου πέρασε μια εξαιρετική κάθετη μπαλιά και ο Κλάους κρατώντας την ισορροπία του και πλασάροντας σωστά άνοιξε το σκόρ.

Έλειπαν οι πλαγιοκοπήσεις προς την αντίπαλη εστία, αλλά θα το επαναλάβω πως η ομάδα είχε συνοχή. Έστω κι αν επιθετικά οι φάσεις που δημιούργησε ήταν λιγότερες από προηγούμενα παιχνίδια, αμυντικά τουλάχιστον έδειξε θετικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα, ειδικά εάν η ομάδα δεν μπορεί να πετύχει περισσότερα γκολ.

Αυτός ο ΠΑΟΚ που είναι καταιγιστικός και ασκεί ασφυκτική πίεση στην Τούμπα σε κάθε αντίπαλο, ενώ εκτός έδρας ξέρει και παίρνει τα «διπλά», είναι ομάδα που μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού έως το τέλος της σεζόν. Το αν θα αντέξει, επειδή πολλοί αναρωτιούνται, θα το δούμε στο φινάλε. Το μόνο σίγουρο, είναι πως εκεί στην Τούμπα, το πιστεύουν.

Σχετικά άρθρα