Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα βασιλικού και κρούστα παρμεζάνας

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br /><br />4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση<br />1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο φύλλα βασιλικού, συν 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο φύλλα βασιλικού<br />1/3 φλιτζάνι (5 κουταλιές της σούπας) βούτυρο, λιωμένο, συν 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου<br />3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα  <br />Αλάτι και πιπέρι<br />1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου<br />1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι<br />1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι<br />Φρέσκα ελατήρια βασιλικό, προαιρετικά</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ετοιμάστε ψηστιέρα ή τη σχάρα του φούρνου σε μέτρια εστία.<br />Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου.<br />Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο βασιλικό μέσα στο λιωμένο βούτυρο και συμπληρώστε με τις 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα.<br /><br />Αλείψτε το κοτόπουλο ελαφρά με το μείγμα βασιλικού.<br />Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό, την υπόλοιπη παρμεζάνα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.<br />Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αναμιχθεί καλά.<br />Μεταφορά σε ένα μπολ  και αφήνετε στην άκρη.<br />Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στη σχάρα και ψήνετε για 10 λεπτά σε μέτρια εστία από κάθε πλευρά.<br /><br />Σερβίρετε το ψητό κοτόπουλο με το μείγμα βασιλικού παρμεζάνας.<br />Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και ρύζι ή πατάτες.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα