Ζιάγκος: «Μας αδικεί το τελικό σκορ»

«Το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει την προσπάθεια που κάναμε και μας αδικεί», τόνισε ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Basket League.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη και εύχομαι καλή συνέχεια στον κόουτς», ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή της Ένωσης, που επισήμανε: «Μετά από την όχι καλή εμφάνιση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και γνωρίζοντας ότι οι προσδοκίες πάντα είναι ψηλές στην ΑΕΚ, δώσαμε την εβδομάδα που προηγήθηκε μεγάλη έμφαση στην ψυχολογία, στο κίνητρο, σε μαχητικότητα και προσπάθεια. Θεωρούμε ότι το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει την προσπάθεια μας. Μας αδικεί. Θέλαμε να δείξουμε αμυντική προσέγγιση στο παιχνίδι, αλλά το τελικό σκορ αδικεί προσπάθεια και την προσέγγιση. Σε γενικές γραμμές με εξαίρεση το καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο, έγινε καλή προσπάθεια και η μαχητικότητα και το κίνητρο ήταν σε υψηλό επίπεδο».

«Ακόμη η ομάδα δεν έχει κλείσει το ρόστερ, γεγονός που καθυστερεί να βρούμε την αγωνιστική ταυτότητα, συνοχή και ομοιογένεια», εξήγησε ο Ζιάγκος και τόνισε ότι: «Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται υπομονή, δεδομένου ότι μιλάμε για ομαδικό άθλημα, συνοχής και επανάληψης. Δεν μιλάμε για αγώνα κολύμβησης. Η προσπάθεια που γίνεται από όλα τα παιδιά συγκλονιστική. Η επιλογή των Ελλήνων παικτών το καλοκαίρι έγινε με κριτήρια το ταλέντο, την προσωπικότητα και το κίνητρο. Δεν αποτελεί έκπληξη για μας ότι κάθε εβδομάδα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, τους εμπιστευόμαστε, τους στηρίζομαι και γι’ αυτό είναι εδώ».

Ο Ζιάγκος επιβεβαίωσε την συμφωνία με τον έμπειρο Λιθουανό γκαρντ Τόμας Ντελινικάιτις και ότι η ΑΕΚ αναζητεί σέντερ για να καλύψει το κενό του Γκούντριτζ.

«Προερχόμασταν από κακή ήττα, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά λόγω της διαφοράς», δήλωσε ο Νώντας Παπαντωνίου, ο 24χρόνος γκαρντ της ΑΕΚ και σημείωσε: «Θέλαμε να ήμαστε πιο ανταγωνιστικοί και μαχητικοί σε σύγκριση με τον προηγούμενο αγώνα. Το καταφέραμε και εάν δεν είχαμε κενά διαστήματα στην απόδοση μας, θα ήμασταν πιο κοντά στο σκορ. Η ΑΕΚ ακόμη φτιάχνεται, δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Καθημερινά θέλουμε να είμαστε καλύτεροι. Από την επόμενη αγωνιστική αρχίζουν οι… τελικοί με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους. Η ομάδα δουλεύει πολύ και θα το δείξει στο γήπεδο. Θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

 

Σχετικά άρθρα