Κανονικά το Κόπα Άφρικα, διορία σε Μαρόκο

Κανονικά θα γίνει η τελική φάση του Κόπα Άφρικα 2015 στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, σύμφωνα με την αφρικανική συνομοσπονδια ποδοσφαίρου (CAF), η οποία έδωσε διορία στο Μαρόκο για το αν θα φιλοξενήσει το τουρνουά…

Η CAF επεσήμανε σε ανακοίνωση της την Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαφοροποίηση στη διοργάνωση, λόγω της επιδημίας του Έμπολα!
Έδωσε, μάλιστα, προθεσμία πέντε ημερών στο Μαρόκο, προκειμένου η αφρικανική χώρα να αποφασίσει αν θα φιλοξενήσει την τελική φάση, η οποία και της έχει ανατεθεί.
Το Μαρόκο πριν από λίγο καιρό ζήτησε αναβολή του τουρνουά λόγω του φόβου που έχει ενσκήψει μετά την επιδημία του ιού  Έμπολα.
Η CAF περιμένει από την οργανωτική επιτροπή να «ξεκαθαρίσει την θέση της» ως τις 8 Νοεμβρίου, ημερομηνία που είναι καταληκτική και για όποια άλλα χώρα επιθυμεί να αναλάβει τη διοργάνωση σε περίπτωση αποχώρησης του Μαρόκου, ενώ θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 11 Νοεμβρίου.

Η διοργάνωση, σύμφωνα με την CAF, πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανονικά στις αρχικές ημερομηνίες, χωρίς να υπάρξει μια διαφοροποίηση σε αυτές, δηλαδή με έναρξη στις 17 Ιανουαρίου και λήξη στις 8 Φεβρουαρίου.
Η CAF αναφέρει μια σειρά από λόγους γι’ αυτή την απόφασή της. Εκτός των άλλων υπογραμμίζει ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει συνδεθεί ένα κρούσμα από τον ιό με ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στην ήπειρο.
Οι άνθρωποι της CAF υπογραμμίζουν ακόμα πως οι Αρχές αναφέρουν ότι οι πόλεις στο Μαρόκο που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες έχουν επιλεχθεί και λόγω της εξαιρετικής ιατρικής περίθαλψής τους.
Επίσης, όπως υποστηρίζει και ο Τύπος στην Αφρική οι υπεύθυνοι έλαβαν σοβαρά υπόψη τους ότι στην τελική φάση πολύ δύσκολα πρόκειται να δώσουν το «παρών» χώρες στις οποίες έχουν υπάρξει πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πιθανότητες να προκριθεί έχει μόνο η Γουινέα όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά…

Σχετικά άρθρα