Γλύκος: «Γιατί να μην αντέξει ο ΠΑΟΚ;»

Για την μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ αλλά και για το +5 από τον Ολυμπιακό μίλησε ο Παναγιώτης Γλύκος . Ο διεθνής τερματοφύλακας αναφέρθηκε στα ντέρμπι που ακολουθούν για τον “Δικέφαλο”, στις αλλαγές που συντελέστηκαν με τον Άγγελο Αναστασιάδη στο τιμόνι της ομάδας αλλά και στην Εθνική .

Οι δηλώσεις του Γλύκου στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra”:

Για το ασυνήθιστο +5 της κορυφής:

«Ναι, δεν είναι συνηθισμένο. Στην αρχή δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι μπορεί να συμβεί. Στην πορεία όμως, αποδείχθηκε κάτι διαφορετικό. Για αυτό όλοι μιλούν για τον ΠΑΟΚ. Μας χαροποιεί πάρα πολύ και εμάς και τον κόσμο μας και όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το χρειάζεται αυτό το ποδόσφαιρο. Διαφορετικό σασπένς όταν μια ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη στις πρώτες θέσεις να έχει διαφορά από τον Ολυμπιακό, διαφορετική τροπή και όλος ο κόσμος θα το παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον».

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ:

«Εγώ και κάποια άλλα παιδιά που αργήσαμε να ενσωματωθούμε στην ομάδα, στην αρχή λέγαμε πως θα θέλαμε βοήθεια, δηλαδή μεταγραφές γιατί είχαμε συνηθίσει μεγάλο ρόστερ και παίκτες με αξία μεγάλη. Δεν βλέπαμε όμως, τον προπονητή να το θέλει και έδωσε ευκαιρίες σε παιδιά που μέχρι τότε δεν είχαν. Όσο περνούσε ο καιρός πιστεύαμε κι εμείς πως δεν χρειαζόμαστε προσθήκες. Αυτό που βλέπαμε στο γήπεδο είναι αξιόλογο και θα μπορούσαμε να έχουμε καλή πορεία και να κυνηγήσουμε τους στόχους που έχει η ομάδα».

Για το αν πάνε για πρωτάθλημα:

«Εγώ δεν ήθελα να μιλάω για αυτό από την αρχή. Στην πορεία, ανάλογα με τα αποτελέσματα, τον τρόπο παιχνιδιού μας και την βαθμολογία τότε θα αρχίσω να μιλάω».

Για την καλή εικόνα του ΠΑΟΚ:

«Εγώ επειδή δεν έχω μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα, παρακολουθώ πολύ από πίσω και ξαφνιαζόμουν με το ποδόσφαιρο που παίζουμε. Είχαμε καιρό να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, να κάνουμε φάσεις, με πολύ καλή τακτική, με πολλές φάσεις, τελειώματα και ωραία γκολ».

Για το αν θα αντέξει ο ΠΑΟΚ με Ελλάδα και Ευρώπη:

«Ναι, γιατί όχι; Πολλοί ξεχνάνε πως υπάρχουν κι άλλα παιδιά από πίσω. Ο καθένας με βιογραφικό αξιόλογο. Ο Σπυρόπουλος που κάλυψε το κενό Ρατς . Ο Παπαδόπουλος, ένας ποδοσφαιριστής που τον ξέρουμε όλοι. Ο Μαντούρο επίσης. Είναι παιδιά στον πάγκο που είχαν ατυχίες και έμειναν λίγο πίσω. Με τα παιχνίδια έρχεται ο ρυθμός».

Για όσα άλλαξε ο Αναστασιάδης:

«Είναι το καλό κλίμα και η αυτοπεποίθηση που δίνει στους παίκτες. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να πάρει το 100% από κάθε παίκτη για αυτό και βγαίνει όλο αυτό στο γήπεδο. Δίνει ψυχολογία στην ομάδα. Αν κάποιοι έλεγαν διάφορα στην αρχή, εμένα δεν μου λέει κάτι. Στην Ελλάδα είμαστε… Ξέρει πολύ καλά την ομάδα, μπορεί να χειριστεί τα όποια προβλήματα και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και δεν έχουμε κάνει τίποτα ουσιαστικά μέχρι στιγμής παρά ένα καλό ξεκίνημα. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε και να παραμένουμε εκεί ψηλά, αυτό είναι το δύσκολο».

Για τα ντέρμπι που έρχονται:

«Δεν ξέρω αν τα ντέρμπι θα δείξουν αν θα πάρουμε πρωτάθλημα. Όταν είσαι ψηλά και έχεις μεγάλο όνομα, οι άλλοι κάνουν τα πάντα να σε κερδίσουν. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Θεωρώ πως υπάρχουν πιο δύσκολα παιχνίδια και δύσκολες έδρες που για να περάσεις πρέπει να έχεις ομάδα που πάει όντως για πρωτάθλημα. Όπως οι έδρες του Αστέρα, του Ατρόμητου, του Παναθηναϊκού. Εκεί θα φανεί πόσο έτοιμοι θα είμαστε και γιατί όχι να φτάσουμε πρώτοι ως το τέλος, που είναι ένα όνειρο για όλους μας εδώ».

Για το ενδεχόμενο αποκλεισμού στο Κύπελλο:

«Είναι δύσκολο λόγω κούρασης γιατί κάποια παιδιά παίζουν συνεχώς. Κάνουμε πολλά χιλιόμετρα και όταν παίζεις Κυριακή-Τετάρτη είναι δύσκολο να έχεις την ίδια απόδοση και στα δύο παιχνίδια της εβδομάδας. Η ομάδα χαλαρώνει ώρες ώρες. Αν θέλει, όπως θα έλεγε ο κόουτς, κάποιος άλλος, θα περάσουμε. Δεν είναι καθαρά θέμα δικό μας».

Για την εθνική ομάδα:

«Κακά τα ψέματα, δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε όλοι. Έχουμε ζήσει την εθνική σε μεγάλες στιγμές. Έγινε αλλαγή προπονητή και δεν έχει περάσει ακόμα αυτά που θέλει, για αυτό και βγαίνει αυτό το πρόσωπο και ήρθαν τα άσχημα αποτελέσματα. Ελπίζω στη συνέχεια να γυρίσει αυτό και να έχουμε τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς κατευθείαν πήγαμε σε μια αποστολή, χωρίς να έχουμε ξαναβρεθεί με τον προπονητή. Ήταν λίγο περίεργη η όλη αλλαγή. Είναι δύσκολο να αφομοιώσει ο ποδοσφαιριστής γρήγορα τα νέα πράγματα του προπονητή. Θέλει λίγο χρόνο».

Σχετικά άρθρα