Υπερτερεί της Γιουβέντους στην ισοβαθμία

Ο Ολυμπιακός μπορεί να γνώρισε την ήττα με 3-2 στο Τορίνο από την Γιουβέντους σε ένα παιχνίδι με φοβερές εναλλαγές στο σκορ ωστόσο σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έναντι των Ιταλών.

Οι πρωταθλητές με τη νίκη στο Καραϊσκάκη με 1-0 και την ήττα με 3-2 στο Juventus Stadium κατάφερε να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Γιουβέντους. Καθοριστική η απόκρουση του πέναλτι που εκτέλεσε ο Τέβες στις καθυστερήσεις από τον Ρομπέρτο και ουσιαστικά χάρισε αυτό το πλεονέκτημα στην ομάδα του Μίτσελ .

Τα κριτήρια που ισχύουν σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα εξής.

1. Τα μεταξύ τους παιχνίδια. Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη.

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Και εδώ Ολυμπιακός και Γιουβέντους είναι «ισόπαλοι». Αφού οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με διαφορά ενός γκολ στο Καραϊσκάκη, ενώ το ίδιο έπραξε και η Γιουβέντους στο Τορίνο.

3. Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια. Και σε αυτό το κριτήριο οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες αφού αμφότερες έχουν πετύχει από 3 τέρματα.

4. Περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Εδώ ο Ολυμπιακός υπερτερεί της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αφού έχει πετύχει 2 τέρματα στο Τορίνο ενώ η Γιουβέντους έμεινε χωρίς γκολ στο Καραϊσκάκη.

Σχετικά άρθρα