Αναστασίου: «Παιχνίδι win or die»

Έπρεπε να φτάσει η στιγμή να ρωτήσουν οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι στη συνέντευξη Τύπου τον Γιάννη Αναστασίου προκειμένου να δώσει το χαρακτηρισμό του αγώνα με την Αϊντχόφεν.

«Σίγουρα είναι ένα πολύ κρίσιμο και πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί σε θετικό αποτέλεσμα μπορούμε να ελπίζουμε ενώ σε αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι ματς win or die», είπε δίχως περιστροφές.

Η προσέγγιση του αγώνα δεν αποκαλύφθηκε ασφαλώς από τον Αναστασίου αλλά έδωσε ένα περίγραμμα: «Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι πάντα χρειάζεται ωριμότητα και σωστή διαχείριση. Η Αϊντχόφεν είναι μια αρκετά καλή και αρκετά γρήγορη ομάδα και όταν της δώσεις χώρους μπορεί να σε τιμωρήσει. Ξέρει να παίζει σωστό ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί μεγάλη ωριμότητα. Το σίγουρο είναι ότι στην έδρα μας πάντα σκοράρουμε ένα γκολ. Σημαντικό είναι να διατηρήσουμε αυτή την παράδοση και από εκεί και πέρα θα δούμε», είπε ενώ συγκρίνοντας με τον αγώνα στην Ολλανδία επεσήμανε: «Τακτικά είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Αϊντχόφεν στην έδρα της παίζει τελείως διαφορετικά. Εντός έδρας θέλει να είναι το αφεντικό, εκτός έδρας πολλές φορές δίνει χώρο στον αντίπαλο και το εκμεταλλεύεται. Προτεραιότητα για μας είναι να μπούμε δυνατά και να ελέγξουμε το παιχνίδι. Είναι εντός έδρας παιχνίδι και εάν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο σίγουρα η νίκη είναι σημαντική. Θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι αύριο».

Το χρονικό σημείο συγκριτικά με το ματς στο Αϊντχόφεν, βρίσκει τον Παναθηναϊκό σε καλύτερο επίπεδο: «Κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι σου δίνει μεγάλη ώθηση. Το πρώτο ματς στην Αϊντχόφεν προερχόμασταν από δύο άσχημα αποτελέσματα. Εκεί δείξαμε να ανακάμπτουμε. Στόχος της ομάδας είναι να αποκτά εμπειρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε μια νέα ομάδα και το σημαντικό είναι ότι μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε. Σημαντικό είναι τα παιδιά να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με τα τελευταία παιχνίδια όπου, με εξαίρεση ένα παιχνίδι, ήμασταν ανταγωνιστικοί και κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο. Είναι σημαντικό ματς και για το πρεστίζ και για τα παιδιά. Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες σε ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο».

Όπως αναμένονταν ο Αναστασίου δεν αποκάλυψε τι θα κάνει με τον Μπεργκ: «Δεν θα ήθελα να πω. Γενικά δεν μου αρέσει να λέω ποιοι θα παίξουν. Σημαντικό είναι ότι επανήλθε. Είχαμε ένα πλάνο και τώρα πια είναι θέμα διαχείρισης και θέμα τακτικής. Όλα τα παιδιά είναι fit. Θα δείτε αύριο ποιοι θα ξεκινήσουν και ποιοι θα είναι παρόντες», είπε, ενώ το ίδιο υπογράμμισε για τον Σίλντενφελντ . «Αυτή τη στιγμή ξέρω ότι έχω 23 διαθέσιμους παίκτες. Θα δείξει αύριο».

Σχετικά με την έκβαση του αυριανού αγώνα ο Αναστασίου είπε: «Είμαι ένας αισιόδοξος άνθρωπος. Μου αρέσει να σκέφτομαι θετικά ότι η ομάδα μου θα κερδίσει. Δείξαμε στην Ολλανδία ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο γήπεδο. Σε κάποιες στιγμές η Αίντχόφεν έδειχνε ότι έχει μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά εμείς μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και φάνηκε να είμαστε περισσότερο ομάδα στο γήπεδο. Είναι ένας ματς που πιστεύω ότι μπορούμε να το κερδίσουμε, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και από εκεί και πέρα αύριο θα σας πω περισσότερο στη συνέχεια. Αυτή η ομάδα δεν μπορεί και δεν είναι σε θέση να ξεχωρίζει στόχους. Στόχος να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στη διοργάνωση. Έχουμε παίκτες με συνεχόμενα παιχνίδια. Σημαντικό είναι το αυριανό και μετά θα είναι πιο σημαντικό της Κυριακής».

Η γεμάτη Λεωφόρος έδειξε να βάζει σε σκέψεις τον Αναστασίου: «Μερικές φορές γεμίζει λίγο παραπάνω άγχος τα παιδιά και αυτό έχει φανεί. Έχουμε ωριμάσει αρκετά σαν ομάδα. Είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ΄ότι λίγους μήνες πριν. Σημαντικό να είμαστε ώριμοι και να κάνουμε σωστή διαχείριση. Σίγουρα θετικό ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο αλλά και εμείς σίγουρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Μερικές φορές αποτελεί μπούμερανγκ γιατί προσθέτει πίεση», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση τι θα έκανε εάν ήταν στη θέση του προπονητή της Αϊντχόφεν απάντησε: «Δεν είμαι στη θέση του κ. Κοκού. Εγώ ξέρω και ελληνική και ολλανδική νοοτροπία. Ο κ. Κοκού ξέρει την ολλανδική οπότε θα είναι άστοχο να πω κάτι εκ μέρους του συναδέλφου αφού δεν γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ρωτήθηκε μεμονωένα για δύο παίκτες. Για τον Πράνιτς ως επιτελικό χαφ και για τον Μέντες: «Ο Ντάνιελ είναι αρκετά έμπειρος και ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είτε επιθετικά είτε αμυντικά. Ένας παίκτης με ικανότητες, μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός αλλά είναι ουσιαστικός. Αυτό μετράει για μένα. Έχουμε πολλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή για να γεμίσουν τη θέση ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα. Σημαντικό ότι οι παίκτες έχουν την αντίληψη για το τι θέλουμε. Ο Ντέιβιντ είναι σημαντικός παίκτης για μας και ειδικά όταν είναι fit είναι σημαντικό εργαλείο είτε στη μεσαία γραμμή είτε στην άμυνα και μπορεί να δώσει λύσεις με την εμπειρία και την ευφυΐα του. Έχουμε πια να επιλέξουμε ανάμεσα σε 23 παίκτες και αυτό είναι που μετράει για τη δουλειά μου».

Οι Ολλανδοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αναστασίου εάν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Η ισοπαλία ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Κλείσαμε καλά τους χώρους και τους διαδρόμους, δεν κινδυνεύσαμε καθόλου. Δεχθήκαμε το γκολ σε ένα κακό συγχρονισμό της άμυνάς μας και σε κακό timing. Σημαντικό ότι δείξαμε πίστη στις δυνατότητές μας. Στο τελευταίο ημίωρο πήραμε τα ηνία και όχι μόνο ισοφαρίσαμε αλλά μπορούσαμε και τη νίκη», τόνισε.

Όσο για την πιθανότητα να είχε αποβληθεί ο Ντεπάι που πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα του ενώ είχε κίτρινη κάρτα, υποστήριξε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα ποδόσφαιρο γεμάτο συναισθήματα. Ειδικά όταν είσαι νέος σε ηλικία, πολλές φορές κάνεις πράγματα που μετανιώνεις. Και εμείς έχουμε νέους παίκτες και προσπαθούμε να τους δίνουμε κατεύθυνση ώστε μέσα στο γήπεδο να προσπαθούν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους».

Σχετικά άρθρα