Κέικ διαίτης με σοκολάτα και καρότο

<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<p>4 αυγά<br />2-3 μεγάλα καρότα τριμμένα<br />300 γρ. κουβερτούρας με 70% κακάο<br />1/2 κούπα σταφίδες και καρύδια κομμένα<br />Προαιρετικά: 2 κσ. μέλι</p>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<p>Χωρίζετε τα αυγά και τα ασπράδια και χτυπάτε την μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι. Την κουβερτούρα την λιώνετε σε μπεν-μαρί.</p>
<p>Σε ένα μπολ βάζετε το τριμμένο καρότο, τους κρόκους, τα κομμένα καρύδια, τις σταφίδες, την λιωμένη κουβερτούρα (και αν θέλετε και το μέλι). Στο τέλος, προσθέτετε την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα πολύ απαλά.</p>
<p>Βουτυρώνετε μια μικρή φόρμα του κέικ, βάζετε κάτω την λαδόκολλα και αδειάζετε μέσα όλο το μείγμα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Δεν βγάζετε το κέικ κατευθείαν από την φόρμα, αλλά το αφήνετε για μια ώρα, να κρυώσει καλά.</p>
<p><span>- www.mama365.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα