Γαριδομακαρονάδα με σπανάκι

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Ν</span>ηστήσιμη, πρωτότυπη και λαχταριστή η σπαγκετάδα μας. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 πακέτο σπαγκέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας</li>
<li>1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (πάντως όχι πολύ μικρές, για να μην μας ταλαιπωρήσουν στο καθάρισμα), φρέσκες ή κατεψυγμένες</li>
<li>4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, ψιλοκομμένα</li>
<li>200 γρ. φρέσκα φύλλα σπανακιού (για να γλιτώσουμε χρόνο παίρνουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι σε συσκευασία σε κενό αέρος, που όμως κοστίζει περισσότερο), χοντροκομμένα</li>
<li>2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα</li>
<li>1/2 ματσάκι άνηθος ή μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος</li>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4-6</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 15΄ περίπου</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη. Τις γαρίδες τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Τα κεφάλια και τα κελύφη τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Σουρώνουμε το ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε και άλλο νερό και 1 γεμάτη κουτ. σούπας αλάτι και το βάζουμε να βράσει. Σε αυτόν τον αρωματικό ζωμό βράζουμε τα ζυμαρικά, για όση ώρα λέει η συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε.</p>
<p> </p>
<p>Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι ή μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι και αλάτι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τον κόλιανδρο και βράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερές. Προσθέτουμε τον άνηθο, διορθώνουμε το αλάτι (αν χρειάζεται), ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα