Απολογήθηκε και περιμένει η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απολογήθηκε πριν από λίγη ώρα στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League για τα επεισόδια που έγιναν στη Ριζούπολη, στο ματς με τον Αχαρναϊκό και η απόφαση αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας. H πλευρά της Ένωσης ανέφερε πως τα επεισόδια που χαρακτηρίστηκαν ως εκτεταμένα από το κατηγορητήριο έγιναν εκτός γηπέδου. Παραδέχτηκε, δε, πως καλώς έπραξε η αστυνομία και απώθησε τους οπαδούς που επιχείρησαν να εισβάλουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, αλλά επισήμανε πως η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε λάβει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί το παραμικρό. 

Για όσα συνέβησαν εντός του αγωνιστικού χώρου ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, χρησιμοποίησε το φύλλο αγώνα στο οποίο διαιτητής έγραψε πως δημιουργήθηκε σύγχυση λόγων της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα χημικά που έριξε η αστυνομία τονίζοντας πως οι δύο διακοπές ήταν τετράλεπτες και ποινή έδρας προβλέπεται μόνο αν η διακοπή είναι 15 λεπτών και άνω.

Τέλος, αναφορικά με την εισβολή κάποιων οπαδών μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, ο κ. Γρηγορίου τόνισε πως «θεώρησαν πως το παιχνίδι τελείωσε», ενώ πρόσθεσε πως δεν κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα κανενός. Πριν από λίγο η Λίγκα ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για δύο προηγούμενες «κλήσεις» της ΑΕΚ για τα παιχνίδια με τον Απόλλωνα και τα Χανιά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΕΚ την χρηματική ποινή των τετρακοσίων (400) ευρώ (αγώνας της 19-10-2014 με ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ)
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΕΚ από την εις βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 24-10-2014 με ΠΑΕ ΑΟ ΧΑΝΙΑ)».

 

Σχετικά άρθρα