Στένεψαν τα περιθώρια

Αναγκαστικά πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει ολοκληρωτικά την προσοχή του στις εγχώριες υποχρεώσεις και δη σε πρώτη φάση στο πρωτάθλημα.

Ο πρόωρος αποκλεισμός από το Europa League (με δύο παιχνίδια να απομένουν αλλά αμφότερα άνευ βαθμολογικού αντικρίσματος για τη φετινή πορεία) μείωσε κατά έναν τους στόχους του Τριφυλλιού. Απομένει η διεκδίκηση του πρωταθλήματος και η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα είναι κομβικής σημασίας η αναμέτρηση της Κυριακής στην  Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Μια πιθανή νίκη θα φέρει τον Παναθηναϊκό ξανά εντός διεκδίκησης του τίτλου, έστω και αν ακόμα θα έχει σημαντική διαφορά από τον πρωτοπόρο (στους έξι βαθμούς). Όμως το πρόγραμμα που ακολουθεί ευνοεί την προσπάθεια του Τριφυλλιού να μαζέψει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από την κορυφή.

Όποιο άλλο αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό. Ειδικά πιθανή ήττα θα στείλει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο δίχως καν να έχει παιχθεί το 1/3 του πρωταθλήματος. Όμως με διαφορά στους 12 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και πιθανώς 7 από τον Ολυμπιακό, η λογική και το παρελθόν δείχνει ότι τέτοιες αποστάσεις σπανιότατα καλύπτονται.

Σημαντικά νέα περιμένει σήμερα από το ιατρικό δελτίο ο Γιάννης Αναστασίου αφού θέλει να μάθει εάν μπορεί να υπολογίζει τον Κάρλος Ζέκα και τον Γιώργο Κουτρουμπή. Ο πρώτος χτύπησε στον αγώνα με την Αϊντχόφεν στον οπίσθιο μηριαίο και ο δεύτερος έχει πρόβλημα στον προσαγωγό.

Σχετικά άρθρα