Πρίφτης: «Πολύ σημαντική νίκη»

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Δημήτρης Πρίφτης την εντός έδρας νίκη του Άρη επί της Κηφισιάς και επισήμανε ότι: «Αχίλλειος πτέρνα μας ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ, εκεί πρέπει να δουλέψουμε».

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο το παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα, πολύ καλά οργανωμένη και πολύ καλή επιθετικά στο μισό γήπεδο», εξήγησε ο προπονητής των «κίτρινων» και τόνισε: «Εμείς θέλαμε να επιβάλλουμε πιο υψηλό τέμπο, προσπαθώντας να βγούμε σε όλο το γήπεδο αμυντικά, γιατί έχουμε και τους ανάλογους παίκτες για να το κάνουμε. Έτσι τους χαλάσαμε το κατέβασμα της μπάλας. Ακόμα και στο πρώτο μέρος, όπου η άμυνά μας ήταν πολύ καλή, η Κηφισιά είχε το πλεονέκτημα στο σετ παιχνίδι και μας πλήγωσε κυρίως με το πικ εν ρολ. Στο δεύτερο μέρος η ενέργειά μας στην άμυνα δεν έπεσε, αλλά έπεσε η ποιότητά μας. Κάποιες συνεργασίες δεν ήταν αυτές που έπρεπε να είναι και δεχτήκαμε 18 πόντους περισσότερους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Αχίλλειος πτέρνα μας ήταν τα αμυντικά ριμπάουντ, εκεί πρέπει να δουλέψουμε. Όμως καταφέραμε να φτάσουμε σε μία νίκη που είναι πολύ σημαντική».

Σε ερώτηση για την παραμονή του Στέφεν Αντεγκμπόγιε, εκ των κορυφαίων του Άρη στην σημερινή νίκη, ο Πρίφτης απάντησε: «Το συμβόλαιο του Αντεγκμπόγιε έχει και κάποιες προϋποθέσεις. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση μέσα στη βδομάδα. Αναμφίβολα μας έχει βοηθήσει, είναι ιδιαίτερος παίκτης, μας δίνει λύσεις. Δεν είναι ο παίκτης που αποτελεί την απόλυτη ανάγκη της ομάδας, γιατί έχουμε πληθώρα περιφερειακών, αλλά μας δίνει συγκεκριμένα πράγματα και η απόδοσή και οι δυνατότητές του μας κάνουν να το σκεφτούμε και να αλλάξουμε ίσως λίγο και το κομμάτι της τακτικής μας, παίζοντας όπως σήμερα με τρεις κοντούς».

Ο Τόρεϊ Τόμας, ο Αμερικανός γκαρντ του Άρη συμφώνησε με τον προπονητή του για την σημασία της νίκης: «Έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Κηφισιά είναι πολύ έμπειρη ομάδα. Εμείς χτίσαμε στο πρώτο μέρος μια διαφορά, αλλά ο αντίπαλος επέστρεψε στο ματς. Εμείς πήραμε τη νίκη κι αυτό μετράει. Προσπαθώ να βρω το ρυθμό μου, αλλά θα χρειαστεί κάποιο χρόνο. Επιστρέφω σταδιακά και νιώθω καλά. Η Κηφισιά στο δεύτερο μέρος επέβαλε τον ρυθμό της, πήρε επιθετικά ριμπάουντ, έβαλε μακρινά σουτ και κάλυψε τη διαφορά. Όμως στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τομείς του παιχνιδιού. Ήταν μεγάλη η νίκη μας».

Σχετικά άρθρα