Κουστένης: «Δίκαιη και καθαρή νίκη»

«Φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να επιβάλλουμε εμείς το ρυθμό μας και να φτάσουμε σε μια δίκαιη και καθαρή νίκη», δήλωσε ο Τζίμης Κουστένης, ο οποίος στο ντεμπούτο στον πάγκο του Πανελευσινιακού οδήγησε τους «σταχυοφόρους» στην πρώτη νίκη τους στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

«Για εμάς ήταν μονόδρομος και όταν καλείσαι να παίξεις ένα παιχνίδι οριακό για την ύπαρξη σου επιστρατεύεις πολλές δυνάμεις», δήλωσε αρχικά ο κόουτς του Πανελευσινιακού και εξήγησε: «Αυτό που προσπάθησα στην εβδομάδα που είμαι εδώ ήταν κυρίως να τονώσω την ψυχολογία των παικτών και να βάλω κάποια πράγματα, κάποιες αρχές, χωρίς βέβαια να κινδυνέψω να μπερδέψω τα μυαλά των παικτών και να μην μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ. Ήταν δεδομένο ότι η πίεση για εμάς ήταν τεράστια. Αυτό που εξήγησα στους παίκτες είναι ότι θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτό και αυτή την πίεση να την μετατρέπουν σε ενέργεια για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Τα παιχνίδια αυτού του τύπου όπως θα είναι και όλα τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να πούμε ότι θα έχουμε ένα εύκολο παιχνίδι θα πρέπει να κερδίσεις βγάζοντας ενέργεια».

«Όταν λέω ενέργεια εννοώ τα δεύτερα και τρίτα πράγματα όπως είναι να πάς δυνατά στα ριμπάουντ, να βάλλεις το σώμα σου, να παίξεις άμυνα, να υπερισχύσεις του αντιπάλου σου στο ένας εναντίον ενός και να δείξεις αυταπάρνηση για την ομάδα», συνέχισε ο Κουστένης και τόνισε: «Σήμερα πραγματικά χάρηκα γιατί όλα τα παιδιά ακόμα και ο Αβραμίδης που δεν αγωνίστηκε συμμετείχαν ενεργά στο παιχνίδι και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να επιβάλλουμε εμείς το ρυθμό μας και να φτάσουμε σε μια δίκαιη και καθαρή νίκη. Κάναμε κάποιες διορθώσεις στο ημίχρονο και έτσι στο δεύτερος μέρος ανεβάσαμε κι’ άλλο το επίπεδο της άμυνάς μας που ήταν και μέχρι τώρα το κακό ημίχρονο της ομάδας μας βγάζοντας ψυχή και ενέργεια. Θα το χαρούμε απόψε, αύριο θα ξεκουραστούμε και την Δευτέρα κεφάλια μέσα και δουλειά για το επόμενο παιχνίδι στα Τρίκαλα».

«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο ίσως ήταν η μοίρα μου να έρθω στον πάγκο της Ελευσίνας και να διαδεχθώ έναν πολύ πετυχημένο προπονητή εδώ τον Γιώργο Σκαραφίγκα που έκανε ένα μεγάλο έργο», είπε επί προσωπικού ο Περιστεριώτης προπονητής και σημείωσε: «Στόχος μου είναι εδώ να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο και να οδηγήσουμε την Ελευσίνα σε καινούργια μονοπάτια». 

«Μας βοήθησε η άμυνα»  

«Σήμερα δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εμάς εκτός από την νίκη», δήλωσε ο Γιάννης Αθανασούλας, ο κορυφαίος του Πανελευσινιακού στην σημερινή νίκη και υπογράμμισε: «Αντιμετωπιζόταν το παιχνίδι ως τελικός γιατί είχαμε ένα κακό σερί μέχρι τώρα και το μόνο αποτέλεσμα που βλέπαμε ήταν η νίκη, μπήκαμε μέσα παθιασμένοι για αυτό το αποτέλεσμα γνωρίζοντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα η οποία είχε και αυτή την πίεση λόγω των κακών αποτελεσμάτων αλλά μπορέσαμε και είδαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό μας βοήθησε πολύ να πάρουμε το παιχνίδι. Η χρονιά για εμάς τώρα αρχίζει πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο παιχνίδι στα Τρίκαλα και ευελπιστούμε σε καλύτερα αποτελέσματα μετά από αυτή τη νίκη».

Σχετικά άρθρα