Δυο Έλληνες στις Μπαχάμες!

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τον τελικό του Star Sailors League, της διοργάνωσης που ανεβαίνει όλο και περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη των μεγάλων αγώνων σ’ όλα τα σπορ. Ο Ναυτικός όμιλος του Νασσάου στις Μπαχάμες είναι έτοιμος για να «φιλοξενήσει» από τις 2 έως τις 7 Δεκεμβρίου τα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί φυσικά σ’ αυτή την σπουδαία διοργάνωση των Ολυμπιονικών και Παγκόσμιων Πρωταθλητών. Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και ο Αντώνης Τσότρας θα ταξιδέψουν στις Μπαχάμες με στόχο φυσικά το μετάλλιο!

Οι δυο αθλητές παραχώρησαν συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.starsailors.com και αναφέρθηκαν στους στόχους τους στην σπουδαιότερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση του 2014! «Παρότι τρέξαμε λιγότερους αγώνες σε σχέση με τους αντιπάλους μας, τα αποτελέσματά μας ήταν σταθερά στην πρώτη επτάδα και καταφέραμε να αναρριχηθούμε στα 12 κορυφαία πληρώματα της παγκόσμιας κατάταξης του SSL και να πετύχουμε το πρωταρχικό στόχο της χρονιάς, να βρεθούμε στο μεγάλο τελικό», δηλώνουν αρχικά οι δυο Πρωταθλητές και συνεχίζουν:

«Το να είσαι μέρος αυτού του σπουδαίου γκρουπ αποτελεί από μόνο του τιμή. Αυτή τη φορά όμως η συμμετοχή δεν είναι αρκετή, δεν μπορούμε να λέμε ψέματα. Ο καθένας θέλει να αφήσει το σημάδι του σε αυτή την Ρεγκάτα και να νικήσει. Κάποιοι από τους αντιπάλους μας έχουν περισσότερη γνώση και εμπειρία του όμορφου θαλάσσιου στίβου στις Μπαχάμες και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εκείνους, αλλά είμαστε σε μια διαδικασία αποκωδικοποίησης του μέρους αναλύοντας όσο περισσότερο μπορούμε τις διάφορες μεταβλητές. Θα προσπαθήσουμε να βασιστούμε στα δυνατά μας σημεία όπως οι εκκινήσεις και τα πρύμα. Αλλά, το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για μας είναι το μοναδικό επίπεδο του τελικού του SSL. Το επίπεδο είναι τόσο υψηλό , που δεν το συναντάς ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό για μας είναι καλύτερο από το να αναπνέουμε. Μας δίνει ώθηση να κάνουμε όσο καλύτερη ιστιοπλοΐα γίνεται απέναντι στους καλύτερους των καλυτέρων και είναι μια ευκαιρία που δεν την βρίσκεις κάθε μέρα. Θα δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό για να είμαστε σίγουροι ότι όταν μας βλέπουν οι αντίπαλοί μας στον στίβο κοντά τους δεν θα είναι χαρούμενοι. Για να καταλήξω είμαστε σίγουροι ότι θα δούμε αγώνες στο όριο από όλους τους συμμετέχοντες και μεγάλες μάχες ως το μεγάλο φινάλε. Είμαστε σίγουροι ότι η λίγκα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται τα επόμενα χρόνια συμπεριλαμβανομένων των Grand Slams που θα έχουν και αυτά χρηματικό έπαθλο.»

Σχετικά άρθρα