Παράδειγμα από Τσόρι, Φουστέρ και… Ντουρμάζ

Δικαίως το βάρος της θετικής κριτικής στον Ολυμπιακό για την απόδοση και την ευρεία νίκη επί του Πανθρακικού δόθηκε στη συμμετοχή παικτών δίχως πολύ χρόνο συμμετοχής, οι οποίοι πήγαν περίφημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όπως ο Αυλωνίτης που σκόραρε ξανά, ο Γιαννούλης που ανεβαίνει διαρκώς, ο Μπουχαλάκης που ξαναβρίσκει τον πολύ καλό εαυτό του καλοκαιριού, το ίδιο και ο Διαμαντάκος
 
Θα πρέπει, ωστόσο να επισημανθεί, και το παράδειγμα που δίνουν στην ομάδα παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία. 
 
Ο Ντομίνγκες δεν έμεινε στα λόγια για ομαδική προσπάθεια και στις πρωτοβουλίες με τα μπάρμπεκιου. Ενώ τα είχε δώσει όλα λίγες μέρες νωρίτερα στο Τορίνο, μπήκε στο ματς με τον Πανθρακικό ως πραγματικός ηγέτης. Πήρε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ, είχε 6 τελικές προσπάθειες για γκολ, αναδείχτηκε MVP. 
 
Ο Φουστέρ έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του χωρίς έως τώρα να έχει κερδίσει φανέλα βασικού από τον Μίτσελ . Φαίνεται ότι θέλει ακόμη λίγο χρόνο, αλλά ο Ισπανός μπήκε αλλαγή στην Τρίπολη και είχε όσες ευκαιρίες έκανε όλη ομάδα μέχρι την είσοδό του! Δεν τις έβαλε, αλλά ήταν μέσα στις φάσεις. Με τον Πανθρακικό το ίδιο. Πρόλαβε και έκανε τρεις τελικές προσπάθειες από πολύ καλές θέσεις, αλλά νικήθηκε από τον Πασχαλάκη και τους αμυντικούς της Κομοτηνής. Είναι, όμως, πάντοτε εκεί, όπως και όταν τον χρειάζεται η ομάδα του. 
 
Αλλά και ο Ντουρμάζ είναι ένα καλό παράδειγμα για κάποιoυς συμπαίκτες του, όπως ο Κασάμι ή ο Μήτρογλου . Δεν άρχισε καλά τη σεζόν ο διεθνής Σουηδός, έμεινε εκτός πλάνων από τα μεγάλα παιχνίδια του Ολυμπιακού, όμως προσπαθεί με το παιχνίδι του να καλύψει το έδαφος και να δείξει το ταλέντο του. Με τον Πανθρακικό μπήκε αλλαγή, έφτιαξε αμέσως φάση για γκολ, αλλά από ενθουσιασμό πήγε να το βάλει ο ίδιος ενώ μπορούσε να κάνει πάσα. Έτρεξε στη συνέχεια, συνεργάστηκε καλά με όλους, άλλαζε θέσεις και από δική του ωραία προσπάθεια άρχισε η φάση για το τέταρτο γκολ
 
Έχει επιστρέψει, δηλαδή, με πείσμα για να κερδίσει θέση στα βασικά σχέδια του Μίτσελ. Με τον Ισπανό να πιστεύει ότι η τακτική του «ο πάγκος κάνει καλό», μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα και στις περιπτώσεις του Κασάμι και του Μήτρογλου.

Σχετικά άρθρα