Πρώτη προπόνηση με Σάκοτα, έρχεται ο Τζάκσον

Την πρώτη προπόνηση, μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ, έκανε σήμερα ο Ντράγκαν Σάκοτα. Τον «Σάλε» παρουσίασε στους παίκτες ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.
Ο Αλεξίου είπε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους παίκτες: «Τα πράγματα δεν πήγαν καλά ως προς τα αποτελέσματα. Αυτό είχε ως συνέπεια ο προηγούμενος προπονητής να αφήσει τον εαυτό του στην ευχέρεια της διοίκησης. Σίγουρα ο κύριος Ζιάγκος έδειξε γενναιοδωρία, αλλά νομίζω ότι μεγαλύτερη γενναιοδωρία επέδειξε ο κύριος Σάκοτα, ο οποίος έχει δύσκολο έργο, γιατί έρχεται σε μία δύσκολη καμπή. Θεωρώ πως είναι περιττό να πω ο,τιδήποτε για τον κύριο Σάκοτα. Έχει γράψει την δική του ιστορία στο ελληνικό και στο παγκόσμιο μπάσκετ και έχει συνδυάσει το όνομά του και την καριέρα του με τίτλους με την ΑΕΚ».
«Δεν είναι η στιγμή για να λέμε πολλά λόγια», είπε αρχικά ο Σάκοτα στους παίκτες του και τόνισε: «Είμαστε στη μέση της σεζόν. Δεν έχουμε και πολύ χρόνο να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο. Θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω να παίξετε το καλύτερο μπάσκετ που μπορείτε. Θέλω να είστε απλοί και να μην νιώθετε πιεσμένοι. Δεν έχουμε και πολύ χρόνο μπροστά μας, γιατί την Κυριακή (σ.σ. απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας στο ΟΑΚΑ) έρχεται ένα κρίσιμο παιχνίδι. Σε αυτές τις λίγες μέρες που έχουμε για να προετοιμαστούμε θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τους δικούς μας κανόνες σε άμυνα και επίθεση. Ξέρω τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας από εσάς. Θέλω να δουλέψουμε ομαδικά».
Στο μεταξύ, απόψε αναμένεται από το Χιούστον στην Αθήνα ο Ρικ Τζάκσον (25 χρ., 2μ.06). Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος συμφώνησε με την ΑΕΚ, θα πατήσει ελληνικό έδαφος στις 20:40 και θα λογικά θα κάνει ντεμπούτο στον αγώνα με αντίπαλο τον Απόλλωνα.
Στο τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ, εξάλλου, ως συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα, παραμένει ο Αλέξης Φαλέκας.

Σχετικά άρθρα