Μηλόπιτα με αλεύρι ολικής και πορτοκάλι για διαβητικούς

<ul>
<li class="ingredient">4 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες (κόκκινα ή πράσινα)</li>
<li class="ingredient">130γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</li>
<li class="ingredient">130γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του</li>
<li class="ingredient">70γρ. φρουκτόζη</li>
<li class="ingredient">χυμό από 2 πορτοκάλια</li>
<li class="ingredient">ξύσμα από 1 πορτοκάλι</li>
<li class="ingredient">1 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι</li>
<li class="ingredient">2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια</li>
<li class="ingredient">120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li class="ingredient">2 αβγά</li>
<li class="ingredient">½ κουτ. σούπας κανέλα</li>
<li class="ingredient">½ κουτ. σούπας γαρίφαλλο</li>
<li class="ingredient2">Για την επικάλυψη</li>
<li class="ingredient">3 – 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη</li>
<li class="ingredient">λίγη κανέλα για πασπάλισμα</li>
</ul>
<h3 class="blue">Διαδικασία</h3>
<div class="info-left-d">
<h4 class="red me-steps">Βήμα 1</h4>
<p class="instructions">Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάτε όλα τα υλικά της μηλόπιτας, εκτός από τα μήλα, μέχρι να έχετε ένα αρκετά σφιχτό μίγμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 2</h4>
<p class="instructions">Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 25εκ. και αδειάζετε μέσα τη ζύμη της βάσης. Στρώνετε την επιφάνεια με μία μαρίζ, καρφώνετε επάνω τις φέτες των μήλων ανά τακτά διαστήματα και βάζετε την φόρμα στον φούρνο. Ψήνετε την μηλόπιτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.</p>
<h4 class="red me-steps">Βήμα 3</h4>
<p class="instructions">Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο και όσο είναι ζεστή την αλείφετε με την μαρμελάδα. Πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.</p>
</div>
<p><strong>Tips<br /></strong>-Εάν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μήλα με αχλάδια, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστείτε λίγα περισσότερα φρούτα.<br />-Η μηλόπιτα τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή ή κρύα.</p>
<p>Οlivemagazine.gr </p>

Σχετικά άρθρα