Σούπερ και αήττητος ο Θρύλος!

Με εξαιρετική άμυνα, τον Σπανούλη να εκτελεί και δημιουργεί και συνολικά 26 ασίστ ο Ολυμπιακός «πάτησε» στο ΣΕΦ την Γαλατάσαραϊ (93-66) και έμεινε αήττητος μετά από 5 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας!

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με πολύ επιθετική άμυνα, που αποδιοργάνωσε την επίθεση της Γαλατάσαραϊ και του έδωσε πόντους στον αιφνιδιασμό και καλό ρυθμό στην επίθεση απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Με τον Βασίλη Σπανούλη να πολύ καλός εκτελεστικά και οργανωτικά, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 9-2 πριν συμπληρωθεί το πρώτο τρίλεπτο και μετά από γκολ φάουλ του αρχηγού του, με 23-11 52’’ πριν την λήξη του πρώτου δεκάλεπτου. Ο Ολυμπιακός τελείωσε την πρώτη περίοδο με διαφορά 13 πόντων και νταμπλ σκορ (26-13) μετά από τρίποντο του Δημήτρη Κατσίβελη.

Στα πρώτα 6’’ της δεύτερης περιόδου ο κόουτς της τουρκικής ομάδας Εργκίν Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ο Κώστας Σλούκας με μια βολή ανέβασε την διαφορά στους 14 (27-13). Με δύο καλάθια των Δημήτρη Αγραβάνη, Οθέλο Χάντερ, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 16 (31-15) λίγο πριν το 12’. Με νέο καλάθι του Αγραβάνη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ξανά με 15 (35-20) 6’ και 37’’ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, η άμυνα του χαλάρωσε και έδωσε βολές στους φιλοξενούμενους, που σούταραν 19 συνολικά στις δύο πρώτες περιόδους έναντι μόλις 4 των «ερυθρολεύκων». 

Η Γαλατά με πρωταγωνιστές του Πιέτρο Αραντόρι, Κάρλος Αρόγιο άρχισε να μειώνει την διαφορά και έφτασε στο -8 (47-39) με δύο βολές του Τζαβάι 51’’ πριν την λήξη του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» στο +10 (49-39) μετά από διείσδυση του Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο Σπανούλης ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο πρώτου ημίχρονο με 12 πόντους και 4 ασίστ, ενώ συνολικά η ομάδα του Πειραιά σε αυτό το διάστημα έδωσε 14 τελικές πάσες.

Με καλάθια των Ντάρντεν, Ντάνστον οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 14 (53-39) στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο με καλή άμυνα και ομαδική λειτουργία στην επίθεση και ο αποτελεσματικός Χάντερ ανέβασε την διαφορά στους 16 (57-41) με 6’ και 34’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου. Με σερί 7-0 με τρίποντο του Ντάρντεν και κάρφωμα του Χάντερ από ασίστ του Σλούκα, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν την απόσταση από την Γαλατά στους 18 (64-46) λίγο μετά το 26’.

Με νέο καλάθι του Χάντερ ο Ολυμπιακός τελείωσε την τρίτη περίοδο στο +15 (68-43).

Σε λίγο περισσότερα

Σχετικά άρθρα