Διέλυσε τον Μάρεϊ ο Φέντερερ

Πραγματοποιώντας μια απ’τις πιο… Βασιλικές εμφανίσεις της καριέρας του, ο Ρότζερ Φέντερερ διέσυρε τον άτυχο Άντι Μάρει μπροστά στους συμπατριώτες του και εξασφάλισε ως πρώτος του δεύτερου ομίλου την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals, παίρνοντας μαζί του την ανερχόμενη δύναμη του tour, Κέι Νισικόρι! 

Εκτός πραγματικότητας ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε φύλο και φτερό τον Άντι Μάρει, χαρίζοντας στον Βρετανό μια από τις χειρότερες ήττες στην επαγγελματική του καριέρα!

Ο 33χρονος Ελβετός, παίζοντας τένις από άλλον πλανήτη, παραλίγο να κεράσει ένα ιστορικό double bagel τον αντίπαλό του και τελικά έφτασε στην μαγική νίκη με 6-0, 6-1, εξασφαλίζοντας αήττητος το εισιτήριο για τους “4” καλύτερους του ATP Finals.

Μαζί του στα ημιτελικά, θα πρωτοεμφανιστεί ο Κέι Νισικόρι ο οποίος νωρίτερα κέρδισε με ανατροπή 2-1 σετ τον Νταβίντ Φερέρ και απλά περίμενε απ’τον Φέντερερ να κερδίσει ένα σετ για να γιορτάσει με πρόκριση στους “4” την παρθενική του εμφάνιση στο τουρνουά των “8” κορυφαίων…

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο Φέντερερ έβγαλε μάτια και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ακόμα και στα 33 του χρόνια, μπορεί να παίξει καλύτερο τένις απ’ότι ήταν 26 ή 27.

Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, έχοντας απέναντί του έναν απ’τους πιο σταθερούς τενίστες τα τελευταία χρόνια στο tour και το Νο6 της τωρινής παγκόσμιας κατάταξης, έδωσε μια μεγαλοπρεπέστατη εμφάνιση στο Λονδρέζικο κοινό, ξεδιπλώνοντας απλώχερα το πηγαίο ταλέντο του στο κατάμεστο court.

Παίζοντας φουλ επιθετικό τένις απ’την αρχή μέχρι το τέλος, ο Φέντερερ ανάγκασε σε ρόλο κομπάρσου τον Άντι Μάρει ο οποίος έδειχνε να τα έχει χαμένα και να μην μπορεί να αντιπαρατάξει απολύτως τίποτα απέναντι στο ολοκληρωτικό παιχνίδι του μαέστρου.

Ήταν τέτοια η κυριαρχία του Φέντερερ στην Ο2 Arena που η αμηχανία ήταν το κύριο συναίσθημα της κερκίδας, όσο εξελισσόταν ο αγώνας και πήγαινε προς το προδεδικασμένο τέλος του.

Ο Φέντερερ δεν έκανε λάθη, κέρδισε όλους τους πόντους απ’το 1ο του σερβίς (14/14), έχασε μόλις 8 πίσω απ’το 2ο (14/22), δεν δέχθηκε καν ευκαιρία για break, κέρδισε τους 18 απ’τους 23 πόντους στο φιλέ, πέτυχε 5 στα 6 break και κέρδισε το 62% των πόντων στο σερβίς του Άντι Μάρει!

Αποτέλεσμα; ο αγώνας να τελειώσε σε μόλις 56 λεπτά, μπροστά στα έκπληκτα και αμήχανα βλέμματα των θεατών οι οποίοι στο ξεκίνημα του αγώνα, αποθέωσαν τον Φέντερερ κατά την είσοδό του στο court (μαρτυρίες αναφέρουν ότι το κοινό υποδέχθηκε πιο θερμά τον Ελβετό σε σχέση με τον συμπατριώτη τους).

Φυσικά, μόλις ο Μάρει κέρδισε το πρώτο του game, μειώνοντας σε 5-1, το γήπεδο σείστηκε, με τον Βρετανό να παραμένει ανέκφραστος μέσα στο court.

Έτσι, ο Φέντερερ διατήρησε το αήττητο στους ομίλους, παρέμεινε στο παιχνίδι της διεκδίκησης του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, περιμένοντας ένα θαύμα απ’τον Τόμας Μπέρντιχ την Παρασκευή και ενδεχομένως απ’τον Κέι Νισικόρι στα ημιτελικά.

Η λογική λέει ότι ο Τζόκοβιτς θα τερματίσει 1ος στον πρώτο όμιλο και θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ταλαντούχο Ιάπωνα ενώ ο Φέντερερ θα συναντήσει έναν εκ των Μπέρντιχ-Βαβρίνκα, με τον Ελβετικό εμφύλιο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

H φάση των ομίλων ολοκληρώνεται την Παρασκευή με τις αναμετρήσεις Τζόκοβιτς-Μπέρντιχ (16:00GR) και Βαβρίνκα-Τσίλιτς (22:00GR).

πηγή: tennis24.gr

Σχετικά άρθρα