Μπισκότα τρούφες

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Π</span>ανεύκολα μπισκότα σοκολάτας ιδανικά για κάθε είδους κάλεσμα αλλά και για την καθημερινότητα. </p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>50 γρ. κακάο</li>
<li>2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ</li>
<li>180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική</li>
<li>50 γρ. βούτυρο αγελάδος, ψιλοκομμένο</li>
<li>2 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα</li>
<li>2 κουτ. γλυκού μπράντι ή κονιάκ</li>
<li>ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> για περίπου 450 γρ.</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Αναμονή</span> 30΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span>Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα κομματάκια βουτύρου. Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.</p>
<p> </p>
<p>Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ποτό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη. Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ένα μπολ, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.</p>
<p> </p>
<p>Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Βουτάμε τα μπαλάκια στη άχνη ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Τα κοσκινίζουμε ή τα τινάζουμε ελαφρά, προκειμένου να φύγει η περιττή άχνη, και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα.</p>
<p> </p>
<p>Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα