Κάρα: «Κίνδυνος να γκρεμίσουμε ότι χτίσαμε με αίμα»!

Για την επόμενη μέρα της Εθνικής μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης εμφανώς προβληματισμένος και στεναχωρημένος, αλλά ψύχραιμος και καίριος όπως πάντα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς και την ήττα: Πολύ άσχημη βραδιά για όλους ματς. Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό…

Για τη μετάβαση από το Μουντιάλ της Βραζιλίας στο τώρα: Κάθε μετάβαση είναι δύσκολη το ξέρουμε αλλά όχι σε αυτό το σημείο. Υπάρχουν κύκλοι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Δεν περιμέναμε τέτοια ανανέωση με τόσο άσχημα αποτέλεσμα. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια πάντα λέγαμε ότι τα δύσκολα παιχνίδια είναι αυτά και είναι πιο δύσκολο να πάίζεις με αυτές τις ομάδες παρά σε ένα Μουντιάλ που θα είσαι ούτως η άλλως συγκεντρωμένος. Αυτά τα παιχνίδια είναι που δίνουν προκρίσεις… Η εμπειρία μου αυτό που έχει μάθει. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια.

Για το τι πιστεύει ότι δεν λειτούργησε για να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα: Σε τέτοιες βραδιές όλα φταίνε. Δεν είναι στιγμή να πούμε τι φταίει. Όταν χάνεις είναι πολλά πράγματα που φταίνε, αλλά δεν είναι της παρούσης να πούμε. Σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δέιχνουμε χαρακτήρα και να βγάζουμε στο γήπεδο όλη μας την προσπάθεια.

Για το πως νιώθει: Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ότι δεν υπάρχει αγάπη μεταξύ των παικτών. πρέπει να βγάζουμε χαρακτήρα αυτό είναι το πρώτο θέμα. Υπάρχει ποιότητα αλλά το πιο βασικό σε μία ομάδα είναι η νοοτροπία. Πρέπει να βγαίνει αυτό στο γήπεδο. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο. Ακόμα και τώρα που χασαμε πιστεύω ότι έχουμε περισσότερο ταλέντο από τους αντιπάλους μας. Δυστυχώς δεν είχαμε νοοτροπία.

Για το αν φταίει ο προπονητής στο θέμα νοοτροπία: Σίγουρα μερικά πράγματα στην Ελλάδα λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο, ίσως αυτός ο τρόπος. Είν αι εύκολο να βρίσκουμε να πούμε οτιδήποτε, αλλά πρέπει να βγάλουμε προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό στοιχείο. Κι άλλες περιπτώσεις υπήρχαν που μπορεί να υπήρχαν προπονητικά λάθη… Δεν μπορείς να εξηγήσεις πολλά πράγματα όταν βλέπεις μια τέτοια εικόνα μέσα στο γήπεδο. Φαινόταν το άγχος σήμερα, υπήρχε πίεση, δεν μπορέσαμε να το περάσουμε κι εμείς στα παιδιά ότι τα παιχνίδια αυτά είναι πιο δύκολα. Εκτός του προπονητή εκτός οποιοδήποτε άλλου πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο εγωισμό.

Έχουν φταίξει πολλά, δυστυχώς ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος δεν θα περίμενε ότι θα ήμασταν σε αυτό το σημείο. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να σέβεσαι την κάθε στιγνμή, το κάθε λεπτό, την κάθε λεπτομέρεια.

Για την επόμενη μέρα: Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη. Δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή τι πράγμα χρειάζεται. Θα καθίσουμε κάτω με πιο καθαρό μυαλό και να το αναλύσουμε.

Για το κόσμο και τη στήριξη που φώναζαν μέχρι το τελευταίο λεπτό: Πραγματικά συγχαρητήρια στον κόσμο για τη συμπεριφορά του. Για τα ελληνικά δεδομένα ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μας. Η συμπαράσταση του ήταν μεγάλη. Παρ όλο που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε μας βοήθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με αυτά που κάνουμε τείνουμε να γυρίσουμε πίσω σε άλλες εποχές. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα, γιατί τώρα που το ζω από τον κόσμο βλέπω ότι ο κόσμος στεναχωριέται, όχι ότι δεν ενδιαφέρεται. Στεναχωριέται και ενδιαφέρεται πραγματικά και εμάς μας στεναχωρεί διπλά. Μετά από τόση προσπάθεια τα ρίχνουμε όλα κάτω. Όλο αυτό το χτίσαμε με κόπο και ιδρώτα, με αίμα! Τώρα θα είναι δύκολα αλλά πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά… Πρέπει να αποκτήσουν τα παιδιά περισσότερη αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι.

Σχετικά άρθρα