Μέξας: «Υπερήφανος για την αντίδραση των παικτών μου»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τους παίκτες του ο Κώστας Μέξας μετά την εντός έδρας νίκη του ΚΑΟΔ επί του Πανιωνίου: «Δεν τους πήρε από κάτω και ο τρόπος που αντέδρασαν με κάνει να νιώθω περήφανος που είμαι προπονητής τους».

«Ήταν ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας μετά τις συνεχόμενες ήττες και τον τρόπο που τις κάναμε», εξήγησε ο προπονητής της ομάδας της Δράμας και επισήμανε: «Υπήρχε το πρέπει σε αυτό το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να μην βάλουμε ταμπέλες στον αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της βδομάδας, αλλά τα παιδιά άνθρωποι είναι, επηρεάστηκαν. Ήταν νευρικοί στο ξεκίνημα και φάνηκε αυτό από το τελείωμα των φάσεων και από τις βολές που και πάλι είχαμε άσχημο ποσοστό, ευτυχώς όχι καταστροφικό. Ο Πανιώνιος και με το Ρέθυμνο και με τον ΠΑΟΚ έδειξε πολύ καλή εικόνα και αμυντικά και επιθετικά. Είχε κίνηση και προσπαθήσαμε να τον περιορίσουμε. Κάποιες φορές το κάναμε, κάποιες άλλες όχι και δώσαμε ελεύθερα σουτ σε παίκτες που δεν έπρεπε, όπως ο Χάνκοκ ή ο Κορόλεφ. Η αντίδραση μετά το 55-59 είναι πολύ σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι με εξαίρεση τρεις παίκτες, οι υπόλοιποι είναι το περισσότερο 23 ετών. Είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Τους το είπα και στην προπόνηση. Δεν τους πήρε από κάτω και ο τρόπος που αντέδρασαν με κάνει να νιώθω περήφανος που είμαι προπονητής τους».

«Με βάση τη δική μου φιλοσοφία και το μπάτζετ της διοίκησης θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ταπεινότητα», συνέχισε ο Μέξας και υποσχέθηκε: «Η ομάδα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, θα μάθει να διαχειρίζεται σωστότερα τις καταστάσεις και θα κερδίσουμε τον σεβασμό της μπασκετικής Ελλάδας».

Για την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΚΑΟΔ ο Μέξας είπε ότι: «Για μένα ήταν σημαντικό, δεν ξέρω πως αντέδρασαν τα παιδιά, αλλά αντέδρασαν σωστά εκεί που έπρεπε».

«Δεν φοβηθήκαμε» 

«Αφιερώνουμε τη νίκη στους προπονητές μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Θοδωρή Ζάρα, αρχηγού της ομάδας της Δράμας, που ομολόγησε: «Ήταν μια δύσκολη βδομάδα για μας γιατί προερχόμασταν από τέσσερις σερί ήττες, αλλά τα καταφέραμε. Δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα, ούτε στο 55-59 του Πανιωνίου, γιατί είχα πίστη στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Κοιτάμε μπροστά, δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Σχετικά άρθρα