Nόστιμες και υγιεινές Μελιτζάνες ογκρατέν

<p>Υλικά</p>
<ul>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2 σκελίδες σκόρδο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">250 γρ. ανθότυρο σε τρίμμα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">250 γρ. φέτα σε τρίμμα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">250 γρ. γιαούρτι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">3 αυγά μεγάλα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">1/2 φλιτζ. γάλα</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">αλάτι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
<li class="ingredient"><span class="ingredient-btns"><button class="btn btn-unchecked"></button> <button class="btn btn-checked"></button> </span><span class="text">2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη</span></li>
</ul>
<p> </p>
<div class="clearfix"> </div>
<div class="recipe-body">
<div class="info-title">Εκτέλεση</div>
<p>1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα (θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες) και ψήνουμε στους 200οC για 10΄, να μαλακώσουν ελαφρά.</p>
<p>2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και βράζουμε για 8΄-10΄ σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουµε και προσθέτουμε τα ψιλοκοµµένα μυρωδικά. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο.</p>
<p>3. Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζουμε µία στρώση μελιτζάνες. Ανακατεύουμε τα δύο τυριά (ανθότυρο και φέτα) και πασπαλίζουμε µε λίγο τυρί τη μελιτζάνα. Περιχύνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αυγών. Κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζουμε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αυγών. Καλύπτουμε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουµε και πασπαλίζουμε µε λίγη φρυγανιά. Αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα στο ψυγείο. Ψήνουμε στους 180 C για 45΄, να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε το ογκρατέν, αφού κρυώσει.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p>μερίδες 6</p>
<p> </p>
<p>Πηγή: <a title="συνταγές" href="http://www.argiro.gr/" target="_blank">www.argiro.gr</a></p>
</div>
<p><span>- See more at: http://www.mamapeinao.gr</span></p>

Σχετικά άρθρα